Θέμα χρόνου είναι η πολυαναμενόμενη υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το Θεαγένειο Νοσοκομείο, προκειμένου να λειτουργήσει το Κέντρο Φιλοξενίας Καρκινοπαθών στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε την πρόταση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για διαχείριση, χρήση, διοίκηση και δαπάνη λειτουργίας του Κέντρου Φιλοξενίας Καρκινοπαθών σε αποθεραπεία (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία κ.λπ.) με σκοπό την ίαση, το οποίο βρίσκεται στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και είναι δυναμικότητας 100 κλινών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στους καρκινοπαθείς παρέχεται ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, διατροφή και ό,τι άλλο χρειάζεται κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας τους στο Κέντρο» αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού. Τη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Καρκινοπαθών θα αναλάβει το Θεαγένειο Νοσοκομείο και το επόμενο διάστημα αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και τον νέο διοικητή του Θεαγένειου Νοσοκομείου, η οποία θα πρέπει να επικυρωθεί και από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στο έγγραφό του, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ενημερώνει επιπλέον ότι ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής αποδέχθηκε την πρόταση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για λειτουργία ξενώνα στην Παιανία Αττικής, δυναμικότητας 52 κλινών, για τους καρκινοπαθείς σε αποθεραπεία.

Μόλις υπογραφεί σύμβαση με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, για να λειτουργεί τον ξενώνα το Ογκολογικό Νοσοκομείο «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», τότε και αυτή θα πρέπει στη συνέχεια να επικυρωθεί από το Υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έγγραφο του υπουργού Υγείας διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Άγγελου Κολοκοτρώνη, ο οποίος είχε ζητήσει την άμεση λειτουργία του ξενώνα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία για καρκινοπαθείς που φθάνουν στη Θεσσαλονίκη από μακρινές περιοχές, προκειμένου να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία.

Μάλιστα, ο κ. Κολοκοτρώνης επικαλείται διαβεβαίωση της Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών, ότι «ο ξενώνας μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προσλήψεις, έξοδα και κρατικά κονδύλια, βασιζόμενος στον εθελοντισμό, όπως ισχύει σε παρόμοιους ξενώνες στο εξωτερικό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης