Κινητοποιήσεις κατά τον αγιασμό στα σχολεία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012, 13:18
Κινητοποιήσεις κατά τον αγιασμό στα σχολεία
Κανονικά πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στα σχολεία της Θεσσαλονίκης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενόψει των αυριανών κινητοποιήσεων και απεργιών δασκάλων και καθηγητών, που κήρυξαν τα πανελλήνια συνδικαλιστικά τους όργανα.

Ο περιφερειακός διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρτσιώτης, παρέστη σε αγιασμούς σε πέντε σχολεία στο κέντρο της πόλης, από όπου ανέφερε ότι η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους με ελάχιστα κενά στο μάθημα της πληροφορικής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που όμως θα καλυφθούν άμεσα, αλλά και με όλους τους τίτλους βιβλίων μοιρασμένους σε όλους τους μαθητές.

Διαμαρτυρία, πάντως, πραγματοποίησε η Ένωση Συλλόγων Γονέων του δήμου Χορτιάτη στα δύο δημοτικά, στο γυμνάσιο και στο λύκειο, όπου ανάρτησε πανώ και χαρακτήρισε «ανεπιθύμητους» τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής στους αγιασμούς, ζητώντας την άμεση έναρξη των εργασιών για την αποπεράτωση του νέου σχολικού συγκροτήματος στα Μπουλουβάνια, που θα βάλει τέλος στη χρήση κοντέινερς αντί σχολικών αιθουσών.

Οι δάσκαλοι προχώρησαν σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με στοιχεία των διδασκαλικών συλλόγων τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης είναι καλυμμένα σε δασκάλους και νηπιαγωγούς, ωστόσο, κενά παρατηρούνται σε ειδικότητες τόσο στα αναμορφωμένα προγράμματα του νέου σχολείου όσο και στα ολοήμερα.

Οι δάσκαλοι κατήγγειλαν, εξάλλου, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των σχολείων ξεκινά τη νέα σχολική χρονιά με υπερχρεωμένες σχολικές επιτροπές από τις περσινές δαπάνες, που αντιστοιχούν περίπου τα 1.000 – 1.500 ευρώ στην καθεμία, επισημαίνοντας ότι το γεγονός αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, που ενδεχομένως δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του χειμώνα. Αύριο, δάσκαλοι και καθηγητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου, στις 12.30, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΔΟΕ και της τρίωρης στάσης εργασίας της ΟΛΜΕ.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012, 13:23