Κλείνουν προληπτικά τα σχολεία στην Κίσσαμο Χανίων - Περιορισμένες ζημιές στα κτήρια

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019, 10:18
Κλείνουν προληπτικά τα σχολεία στην Κίσσαμο Χανίων - Περιορισμένες ζημιές στα κτήρια

Κάποιες ζημιές στο Λύκειο Κισσάμου Χανίων ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος προληπτικά και για λόγους ασφαλείας εξέδωσε απόφαση να μη λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου. Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε ερειπωμένα κτίσματα σε διάφορους οικισμούς.

Οι μαθητές του Ηρακλείου βρίσκονται εκτός των αιθουσών διδασκαλίας, επίσης για προληπτικούς λόγους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κώστας Θεοφάνους, στα σχολεία ενεργοποιήθηκε το σχέδιο σεισμού και οι μαθητές παραμένουν στις αυλές των σχολείων, ενώ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης εξήγησε ότι βρίσκεται σε επαφή με την Πολιτική Προστασία του δήμου και της Περιφέρειας, χωρίς μέχρι στιγμής πάντως να έχει καταγραφεί κάποια ζημιά ή τραυματισμός από τον σεισμό.

Τέλος, επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε ο κ. Λαγουδάκης.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019, 10:23