Κλειστά όλα τα σχολεία στα Κύθηρα λόγω του σεισμού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019, 11:22
Κλειστά όλα τα σχολεία στα Κύθηρα λόγω του σεισμού

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει για τα σχολεία της Αττικής μετά τον σημερινό σεισμό νότια των Κυθήρων, αντιθέτως κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία στο νησί για την ασφάλεια των μαθητών, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

Ο κ. Πατούλης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον δήμαρχο Κυθήρων, Ευστράτιο Χαρχαλάκη, προκειμένου να ενημερώνεται συνεχώς για το εάν υπάρχουν προβλήματα στο νησί εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης.

Με εντολή του ιδίου, κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας που βρίσκεται στα Κύθηρα πραγματοποιεί αυτοψίες στα δημόσια κτήρια και στα σχολεία, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση των κτισμάτων.

Πρόκειται για κλιμάκιο τεσσάρων μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής που βρίσκεται στο νησί λόγω έργων που είναι σε εξέλιξη και το οποίο αυτήν την ώρα υπό τον συντονισμό της αντιπεριφερειάρχου Νήσων Βασιλικής Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη πραγματοποιεί αυτοψίες σε όλα τα δημόσια κτήρια και στα σχολεία, για τυχόν ζημιές που έχουν προκληθεί από τον σεισμό.

Για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και προκειμένου οι μηχανικοί να επιθεωρήσουν την κατάσταση των σχολικών κτηρίων, όλα τα σχολεία στα Κύθηρα σήμερα θα παραμείνουν κλειστά.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019, 11:57