Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Στις 13:00 το μεσημέρι οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν, ενώ για τις 14:00 προγραμματίζεται να ξεκινήσει η κεντρική εκδήλωση και, μόλις ολοκληρωθεί, θα πραγματοποιηθεί η πορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αστακός» το κέντρο

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα και περίπου 7.000 αστυνομικοί είναι επί ποδός, κάνοντας συνεχώς περιπολίες για την αποφυγή επεισοδίων.

Οι δύο συγκεντρώσεις και πορείες προς την πρεσβεία των Η.Π.Α. είναι προγραμματισμένες η μία για τις 15:00 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος, από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και σωματεία εργαζομένων, και η άλλη για τις 17:00 το απόγευμα στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τη Βουλή και την αμερικανική πρεσβεία, αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, υπουργεία, πρεσβείες και κτήρια που μπορεί να αποτελέσουν στόχους.

Κλειστές κεντρικές οδοί

Λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία, θα διακοπεί η κυκλοφορία σε κεντρικές οδούς. Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να αποφύγουν να κινηθούν στους δρόμους όπου θα ληφθούν τα έκτακτα μέτρα, για να αποφύγουν την ταλαιπωρία και να μη δημιουργηθούν πρόσθετα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Μέσα μαζικής μεταφοράς

Από τις 12:00 το μεσημέρι, με εντολή της αστυνομίας, κλείνει ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο», από τις 13:00 ο σταθμός «Σύνταγμα» και από τις 15:00 οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης