Προφυλακίστηκε ο 15χρονος που ομολόγησε ότι βίασε και σκότωσε τον 6χρονο Μεχμέτ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017, 19:36
Προφυλακίστηκε ο 15χρονος που ομολόγησε ότι βίασε και σκότωσε τον 6χρονο Μεχμέτ
Σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων στην Κόρινθο θα μεταφερθεί ο 15χρονος κωφάλαλος καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας με τη συνδρομή ειδικού διερμηνέα.

Ο 15χρονος ομολόγησε ότι βίασε και δολοφόνησε τον 6χρονο Μεχμέτ Σεζάλ, επίσης κωφάλαλο αγόρι στην Κομοτηνή, την προηγούμενη Κυριακή.

Μετά την ανάκρισή του, η οποία διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες, ο 15χρονος φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου Κομοτηνής, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια από συγγενείς του θύματος, που βρίσκονταν έξω από την κεντρική είσοδο του κτηρίου.

Όλοι οι διάδικοι ζήτησαν να οριστεί το συντομότερο δυνατόν η δικάσιμος, γιατί ο ανήλικος δεν μπορεί να κρατηθεί για περισσότερο από έξι μήνες ή υπό προϋποθέσεις, για εννέα μήνες.

Στο μεταξύ, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης, διέταξε, με τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου του κατηγορουμένου, τη διενέργεια ψυχοδιαγνωστικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να γίνουν κατανοητά τα αίτια της σεξουαλικής επίθεσης και της δολοφονίας.

Να σημειωθεί ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και έκθεση σε βάρος των γονέων του 15χρονου, οι οποίοι θα αναζητηθούν προκειμένου να λογοδοτήσουν.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017, 19:48