Συγκίνηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου η ιστορία ενός βρέφους μόλις ενός έτους που εντοπίστηκε μαζί με την άστεγη μητέρα του στις παλιές αποθήκες της πόλης στο σημείο Κουμπέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άνεργη μητέρα βρήκε καταφύγιο στο συγκεκριμένο μέρος γιατί δεν είχε άλλη λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την καταγγελία κατοίκου ειδοποιήθηκαν η εκκλησία και το νοσοκομείο που συνεργάστηκαν άψογα, προκειμένου το παιδί να απομακρυνθεί άμεσα από τον άθλιο χώρο στον οποίο ζούσε και να υποβληθεί σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

«Είναι πολύ σημαντικό» τόνισε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Νικόλαος «το γεγονός ότι οι εθελοντές της Μητροπόλεως ενεργοποιήθηκαν αμέσως και έμειναν μαζί με το παιδί, σε όλη τη διάρκεια των ημερών που χρειάστηκε να παραμείνει στο Νοσοκομείο τόσο για προληπτικούς λόγους, αλλά όσο και για να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου η μικρή να μεταφερθεί σε ένα από τα ιδρύματα παιδικής προστασίας».

Η προϊστάμενη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου κ. Ιωάννα Υπερηφάνου, ανέφερε ότι κοινωνικός λειτουργός του δήμου, πλησίασε τη μητέρα, η οποία αναγνωρίζοντας την κατάσταση στην οποία ζούσε, τόσο η ίδια όσο και το παιδί της, δέχθηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

rethemnosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης