«Ευρωπαϊκό πρόβλημα η παράνομη μετανάστευση»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011, 11:19
«Ευρωπαϊκό πρόβλημα η παράνομη μετανάστευση»

Ευρωπαϊκό πρόβλημα χαρακτήρισε την παράνομη μετανάστευση ο Κάρολος Παπούλιας στέλνοντας σαφές μήνυμα τόσο στην Ε.Ε. όσο και στην Τουρκία για την αντιμετώπισή του.  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την περιοχή του Έβρου για τη γιορτή των Θεοφανίων, κάλεσε την Ε.Ε. να εφαρμόσει «ολοκληρωμένη πολιτική» για το θέμα,  και την Τουρκία να ελέγξει τα σύνορά της και να εφαρμόσει «άμεσα και απτά» το ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής. Ειδικότερα, ο Κάρολος Παπούλιας δήλωσε πως «η προσπάθεια όλων αυτών που θέλουν να ξεφύγουν από την απόλυτη φτώχεια, αναζητώντας αλλού καλύτερη ζωή, είναι ένα θέμα βαθιά ανθρώπινο».  

Πρόσθεσε όμως  «για την Ελλάδα η αθρόα παράνομη μετανάστευση είναι και θέμα εθνικό. Από εδώ, τον Έβρο, κάθε μέρα, προστίθεται στη χώρα ένα χωριό 200-300 παράνομων μεταναστών. Οφείλουμε με αποφασιστικότητα να ενώσουμε τις προσπάθειές μας σε όλα τα επίπεδα, εθνικό, ευρωπαϊκό, διμερές να το αντιμετωπίσουμε». Στην Ελλάδα, σημείωσε ο Πρόεδρος, εισέρχεται το 80% της παράνομης μετανάστευσης όλης της ΕΕ και «αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί».

«Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει και να εφαρμόσει μιαν ολοκληρωμένη πολιτική για την παράνομη μετανάστευση και το άσυλο. Καλώ την Τουρκία να συνεργασθεί εποικοδομητικά με την Ε.Ε., να ελέγξει τα σύνορα της και να εφαρμόσει άμεσα και απτά το ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011, 11:22