Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Λάκης Γαβαλάς, μετά την απολογία του στον 10ο ανακριτή και αφού προηγουμένως ο εισαγγελέας τού άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μη καταβολή Φ.Π.Α., ύψους 1.5 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λάκης Γαβαλάς βγήκε από το γραφείο του ανακριτή λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα και το μόνο που είπε είναι: «Θέλω να πάω σπίτι μου να κοιμηθώ».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει ζητήσει την υπαγωγή της εταιρείας του «Απόστολος Γαβαλάς & ΣΙΑ ΕΕ» στο άρθρο 99. Συμφώνα με πληροφορίες τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης της αδερφής του (εκτελεστικός πρόεδρος) και του αντιπροέδρου της εταιρείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οφειλή του προς το Δημόσιο, φθάνει περίπου το 1.480.000 ευρώ.

Η εντολή της σύλληψης έγινε κατά την επιστροφή του Λάκη Γαβαλά από το Διογένης Studio, το γνωστό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της Λεωφόρου Συγγρού, και είχε δοθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη και τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ, πρώην εισαγγελέα, κ. Ιωάννη Διώτη.

Μάλιστα οι άνδρες του ΣΔΟΕ και της ΕΛ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον επιχειρηματία νωρίτερα, παραμείναν στο νυχτερινό κέντρο το βράδυ παρακολουθώντας τον και περίμεναν να τον συλλάβουν μετά το πέρας της νυχτερινής του διασκέδασης.

Μαζί του, σύμφωνα με πληροφορίες, διασκέδαζαν ο επιχειρηματίας και έμπορος αμυντικών συστημάτων Θωμάς Λιακουνάκος καθώς και η επιχειρηματίας Νταίζη Μανιατοπούλου που δραστηριοποιείται στον χώρο της διασκέδασης.

Αυτή η επιχείρηση είναι η δεύτερη για χρέη προς το Δημόσιο που δεν οργανώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία, αλλά από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ..

Το δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής αναφέρει τα εξής:

«Συνελήφθη σήμερα (3-12-2011) νωρίς το πρωί, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με στελέχη του ΣΔΟΕ, ένας 59χρονος ημεδαπός επιχειρηματίας, κάτοικος Αθηνών, ο οποίος διώκεται με ένταλμα σύλληψης της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Τα χρέη που τον βαρύνουν ανέρχονται στο ποσό του 1.480.000 ευρώ.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν, κακουργηματικού χαρακτήρα, αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει, μετά την τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν. 3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο»

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».


Πηγή φωτο: eurokinissi.gr

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Λάκη Γαβαλά

Ο Λάκης Γαβαλάς είναι πρόεδρος και ένας εκ των τριών μετόχων –μαζί με τον Κ. Πανουσόπουλο και την αδελφή του, Νότα Γαβαλά, της εταιρείας «Απόστολος Γαβαλάς & ΣΙΑ ΕΕ», με έτος ίδρυσης το 1980. Η εταιρεία του κ. Γαβαλά στεγαζόταν στο ξεκίνημά της στο Μαρούσι, αλλά λόγω της ανάπτυξής της, μετακόμισαν στην Καλλιθέα, στη συνέχεια στην Κηφισιά και τέλος, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 33.000 τ.μ. στην Παιανία, οι οποίες κόστισαν 30 εκατ. ευρώ.

Η «Απόστολος Γαβαλάς & ΣΙΑ ΕΕ» εισήγαγε γνωστές μάρκες όπως οι είναι Burberry DSquared2, D&G, Love Moschino, Guru, Moucher, Hale Bob, κ.ά, ενώ ο όμιλος διέθετε και δική του εταιρεία σχεδιασμού ρούχων, υπό την επωνυμία LAK.

Μέχρι το 2009, ο όμιλος είχε μια σταθερή αύξηση κατά 15-20% σε ετήσια βάση, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 74 εκατ. ευρώ. Το 2010 όμως, έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα σύννεφα πάνω από τις επιχειρήσεις του γνωστού μόδιστρου και η διοίκηση του ομίλου είχε αναφέρει ότι περίμενε μια μείωση της τάξης του 7%, ενώ είχε μειώσει τους εργαζόμενους από 300 σε 200 και είχε προχωρήσει και σε κλείσιμο ζημιογόνων καταστημάτων.

Το 2011 βρήκε τον όμιλο να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας και να προσπαθεί να πουλήσει το ακίνητο της Παιανίας, μέσω μεσιτικού γραφείου, για 40 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο Λάκης Γαβαλάς ζήτησε τελικά την προστασία του άρθρου 99, σαν μία απέλπιδα προσπάθεια να διαχειριστεί τα οικονομικά του ομίλου, έχοντας προστασία από τους πιστωτές του. Με βάση τον ισολογισμό της χρήσης 2009, η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών 69,32 εκ. ευρώ έναντι 68,6 εκ. το 2008 και καθαρά κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,84 εκ. ευρώ από 4,4 εκ. το 2008. Τα συνολικά δάνεια της εταιρείας ήταν 17,37 εκ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων ανήλθε το 2009 σε 94,3 εκ. ευρώ.

Αντίστοιχα, τα οικονομικά αποτελέσματα της «Λάκης Γαβαλάς ΑΕ Εσωτερικοί Χώροι», η οποία ασχολείται με τις εισαγωγές και εμπόριο επίπλων κλπ., είχε το 2009 κύκλο εργασιών 4,679 εκ. ευρώ και καθαρά αποτελέσματα προ φόρων -568.830 ευρώ και ζημίες εις νέον 3,22 εκ. ευρώ. Οι συνολικές υποχρεώσεις της εν λόγω εταιρείας ήταν 5,8 εκατ. ευρώ.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη – Πέτρος Σιδερέας

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης