Είναι μητέρα δύο παιδιών, τυφλή και πάσχει από AIDS. Το πρωί της Πέμπτης κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για μεταφορά ποσότητα ηρωίνης 1730 γραμμαρίων ηρωίνης. Πρόκειται για 38χρονη Κενυάτισσα, η οποία είχε συλληφθεί πριν από μερικούς μήνες κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Τη σύλληψη της είχε χειριστεί αποκλειστικά κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης από την Αθήνα, οι οποίοι είχαν πληροφορίες για την μεταφερόμενη ποσότητα. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου είχαν ενημερωθεί προφορικά και σε εμπιστευτικό επίπεδο για την κάθοδο του κλιμακίου από την Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 38χρονη είχε ταξιδέψει στην πατρίδα της προκειμένου να επισκεφθεί το ένα από τα δύο παιδιά της που ζει στην Κένυα. Εκεί φέρεται να την προσέγγισε άτομο, το οποίο της ανέθεσε τη μεταφορά του δέματος στην Ελλάδα έναντι αμοιβής. Ήταν το τέλειο «βαποράκι», όπως σχολιάζουν αστυνομικές πηγές, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Από το Ναϊρόμπι ταξίδεψε στο Άμστερνταμ και εν συνεχεία στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης». Η ηρωίνη ήταν επιμελώς κρυμμένη στα τοιχώματα της βαλίτσας που κρατούσε η 38χρονη.

Η Αφρικανή προφυλακίστηκε και οδηγήθηκε στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών. Παρά τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε να μεταφέρει, το δικαστήριο την έκρινε με επιείκεια, αναγνωρίζοντας ότι χρειάζεται ειδική νοσοκομειακή φροντίδα. Συγκεκριμένα της επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο δικηγόρος της, Μανόλης Αναστασάκης, χαρακτήρισε ανθρώπινη την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ τόνισε ότι άνθρωποι σαν την 38χρονη πέφτουν θύματα άγριας εκμετάλλευσης από οργανωμένα κυκλώματα.

Προκαλεί πάντως εντύπωση ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση, οι διωκτικές Αρχές περιορίστηκαν στην σύλληψη της 38χρονης και στην κατάσχεση της ποσότητας ηρωίνης, χωρίς να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες διερεύνησης της υπόθεσης σε σχέση με τα «κεφάλια» που κινούσαν τα νήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ειπώθηκε, ούτε καν ακολούθησε έρευνα στο σπίτι της 38χρονης στην Ελλάδα ενώ δεν κινήθηκε καν η διαδικασία άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου για τον έλεγχο των επαφών της δεδομένου ότι στην κατοχή της βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης