Κρήτη: Η κακοκαιρία «απειλεί» γέφυρα 100 ετών στον Μύρτο - Aπεγκλωβίστηκαν 4 άτομα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Απριλίου 2019, 11:48
Κρήτη: Η κακοκαιρία «απειλεί» γέφυρα 100 ετών στον Μύρτο - Aπεγκλωβίστηκαν 4 άτομα

Οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν φουσκώσει το ποτάμι που περνάει κάτω από τη γέφυρα του Μύρτου, η οποία αν και επισκευάστηκε πριν δύο χρόνια, κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν καθώς όπως αναφέρουν, οι πρόχειρες κατασκευές έχουν καταστραφεί και δεν αποκλείεται να δούμε εικόνες που παραπέμπουν στην γέφυρα του Κερίτη στα Χανιά η οποία και κατέρρευσε.

Η πυροσβεστική υπηρεσία προχώρησε στον απεγκλωβισμό 11 συνολικά ατόμων που είχαν παγιδευτεί στα σπίτια τους από τα ορμητικά νερά της βροχής.

Δείτε το video:

Είχαν πολλά χρόνια να δουν τέτοια καιρικά φαινόμενα οι κάτοικοι. «Δυστυχώς ο ποταμός φούσκωσε με τις έντονες βροχοπτώσεις, που έχουμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε και φοβόμαστε για τα χειρότερά στην παλιά γέφυρα του Μύρτου», ανέφερε στο neakriti ο κ. Βαγγέλης Φραγκιαδάκης.

Μάλιστα και στα τέλη Μαρτίου, σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις που και τότε είχαν προκαλέσει σημαντικές ζημιές στη μνημειακή γέφυρα του Μύρτου.  

Τότε οι έντονες βροχοπτώσεις, έγιναν η αιτία της μεγάλης συγκέντρωσης βρόχινου νερού στον ποταμό του Μύρτου, από τον οποίο το νερό καταλήγει στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να προκληθούν και σημαντικές ζημιές στο δυτικό τμήμα της 100χρονης μνημειακής παλιάς γέφυρας του χωριού, η οποία φτιάχτηκε το 1924.

 

Πηγή: neakriti.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Απριλίου 2019, 21:07