Ξεκινά η δίκη της HOMOphonia στη Θεσσαλονίκη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013, 09:48
Ξεκινά η δίκη της HOMOphonia στη Θεσσαλονίκη
Μια περίεργη υπόθεση θα δικαστεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η συλλογικότητα για το φεστιβάλ Pride της συμπρωτεύουσας είναι κατηγορούμενη για διατάραξη κοινής ησυχίας, επειδή τη δεύτερη μέρα του Pride Θεσσαλονίκης το 2012 έκανε τεστ ήχου (sound check) το μεσημέρι στον πεζόδρομο της οδού Αγίας Σοφίας στο κέντρο της πόλης.

Όπως αναφέρει η ομάδα:

«Λόγω της παραχώρησης του πεζόδρομου της οδού Αγίας Σοφίας για μία και μόνο ημέρα, ήμασταν αναγκασμένοι να ξεκινήσουμε και να ολοκληρώσουμε όλες τις εργασίες υπό την πίεση αυτού του ελάχιστου χρονικού διαστήματος που είχαμε στη διάθεσή μας (στήσιμο των περιπτέρων, της σκηνής και οτιδήποτε χρειαζόταν). Στον χώρο υπήρχαν λιγοστά άτομα λόγω της μεσημεριανής ώρας, ένα εκ των οποίων και ο Γιάννης Πρώιος.

Τη συγκεκριμένη ώρα χρειάστηκε να στηθεί ο ήχος επί της σκηνής και να γίνει μια τελική δοκιμή του. Μέσα στα ελάχιστα αυτά λεπτά, δυνάμεις που εναντιώνονταν στην πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας φρόντισαν να καλέσουν την αστυνομία, η οποία ήρθε τάχιστα λόγω της μηδαμινής απόστασης του αστυνομικού τμήματος (πλ. Αριστοτέλους) από τον χώρο των εκδηλώσεων. Όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως πρόκειται για τεστ ήχου, μας διαβεβαίωσαν ότι ζητούν τα στοιχεία του Γιάννη Πρώιου μόνο για τυπικούς λόγους και ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Τελικά, αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν από την αστυνομία για τη θέσπιση κατηγορίας ενάντια του ανθρώπου και μια μέρα βρήκε στην πόρτα του κλητήριο θέσπισμα, που τον καλούσε στο δικαστήριο σήμερα, Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση καταλήγει:

«Όποιοι και να κρύβονται πίσω απ' αυτές τις ενέργειες, δηλώνουμε πως δεν πτοούμαστε. Εμείς που οργανώσαμε το 1ο μαζικότατο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (με συμμετοχή 3.000 διαδηλωτές στην πορεία) θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος να διεκδικούμε το αυτονόητο: το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και στον σεβασμό αυτής, και την κατοχύρωση ίσων δικαιωμάτων για τους ομοφυλόφιλους, τις λεσβίες και τους/τις τρανς, σε μια πόλη με ιστορία συνύπαρξης και σεβασμού στο διαφορετικό».

ΠΗΓΗ: alterthess.gr

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013, 10:15