Συστηματικές είναι οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των χούλιγκαν που συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση που έγινε επί της οδού Θεοδ. Γαζή κοντά στο γήπεδο του Άρη και στοίχισε τη ζωή σε έναν 19χρονο που περπατούσε με τέσσερις φίλους του. Από την επίθεση έχουν τραυματιστεί δύο νεαροί, ηλικίας 19 και 20 ετών, αντίστοιχα.

Την Τρίτη οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δεκαπέντε προσαγωγές. Οι δεκατέσσερις αφέθηκαν μετά από ώρες ελεύθεροι, ενώ ένας εξ αυτών συνελήφθη για κατοχή ναυτικού πυρσού. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ακόμα τρεις προσαγωγές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προσαχθέντες βρίσκονται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, όπου εξετάζονται από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και ερευνάται η εμπλοκή τους στην αιματηρή επίθεση.  

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης 

Τραύματα στα κάτω άκρα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις εντόπισε η ιατροδικαστής στη σορό του 19χρονου που δολοφονήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα κατά την επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, εναντίον παρέας νεαρών στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστής έρευνας, διαπιστώθηκαν δύο τραύματα στον αριστερό και ένα στον δεξιό μηρό, τα οποία προκλήθηκαν από «νύσσον και τέμνον όργανο» και είχαν ως αποτέλεσμα ο άτυχος νέος να χάσει μεγάλη ποσότητα αίματος.

Τα τραύματα αυτά σε συνδυασμό με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις επέφεραν τον θάνατό του, είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ιατροδικαστής του ΑΠΘ Λήδα Κοβάτση, που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή.

Εντοπίστηκε το μικρό «δρεπάνι» στον τόπο της επίθεσης

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την ταυτοποίηση των δραστών. Από τον τόπο της δολοφονικής επίθεσης αστυνομικοί συνέλεξαν ένα μικρό «δρεπάνι» (κυρτό μαχαίρι), το οποίο απεστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και εξετάζεται εάν χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες. Επίσης, η Αστυνομία έχει στα χέρια της υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, το οποίο εξετάζεται καρέ-καρέ. 

Στη ΓΑΔΘ ο υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης 

Συνάντηση με τον γενικό επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος και τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης είχε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών που αφορούν τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών που δολοφόνησαν τα ξημερώματα τον 19χρονο φοιτητή στην περιοχή Χαριλάου.

Ο κ. Καλαφάτης, στη συζήτηση που είχε με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας, επισήμανε πως η εντολή είναι να κινηθεί γη και ουρανός προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες της αποτρόπαιας δολοφονίας του 19χρονου και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, ώστε να λογοδοτήσουν για το άγριο έγκλημα που έχει σοκάρει όλη την κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Εξάλλου, ο κ. Καλαφάτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το ίδιο θέμα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου ο Αλέξης Κούγιας

Την εκπροσώπηση της οικογένειας του 19χρονου που δολοφονήθηκε άγρια στη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ποινικολόγος για την ανάληψη της εκπροσώπησης της οικογένειας αναφέρει τα εξής: «Πριν από λίγη ώρα επικοινώνησαν με τον επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιο Κούγια οι πρόεδροι της ΠΑΕ Άρης και του Ερασιτέχνη Άρη Θεσσαλονίκης κ.κ. Καρυπίδης και Αρβανίτης και του ζήτησαν να αναλάβει ως δικηγόρος της οικογένειας του άγρια δολοφονηθέντος 19χρονου οπαδού του Άρη, από απάνθρωπους οπαδούς (περίπου δέκα) του ΠΑΟΚ, σήμερα τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο πρόεδροι ζήτησαν από τον κ. Κούγια να αναλάβει η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης Άρης Θεσσαλονίκης την αμοιβή του κ. Κούγια στο δικαστήριο και σε όλη τη διαδικασία, αλλά ο κ. Κούγιας αρνήθηκε και τους δήλωσε ότι θα εκπροσωπήσει την οικογένεια του θύματος προς υποστήριξη της κατηγορίας, εις βάρος των δέκα δραστών, εντελώς δωρεάν».

Το χρονικό της επίθεσης

Το φονικό, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, έγινε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην οδό Θεοδ. Γαζή κοντά στο γήπεδο του Άρη. Οι δράστες φαίνεται πως επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα όταν πλησίασαν την παρέα των νεαρών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τους ρώτησαν για τις οπαδικές τους προτιμήσεις πριν εξαπολύσουν την επίθεση. Εκτός από τον 19χρονο που έπεσε νεκρός, τραυματίστηκαν -ευτυχώς όχι σοβαρά- δύο φίλοι του, ένας επίσης 19χρονος και ένας 20χρονος, που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Παπανικολάου όπου νοσηλεύονται.

Ο άτυχος 19χρονος, φοιτητής στο ΑΠΘ, φαίνεται να εκλιπαρούσε τους δράστες να σταματήσουν τα χτυπήματα.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης