Λάβρος κατά πάντων ο Ψωμιάδης στη δίκη για την υπεξαίρεση

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013, 15:58
Λάβρος κατά πάντων ο Ψωμιάδης στη δίκη για την υπεξαίρεση
«Άστραψε και βρόντηξε» το πρωί ο Μάκης Ψωμιάδης ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μετά τις αλλεπάλληλες διακοπές για την υπόθεση υπεξαίρεσης ύψους 21,5 εκατομμυρίων ευρώ, από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Σε μια ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης, ο ο Μάκης Ψωμιάδης είπε απευθυνόμενος στο συνήγορο πολιτικής αγωγής Χάρη Οικονομόπουλο με αφορμή συζήτηση του με μάρτυρα- υπάλληλο του ΣΔΟΕ.

Παρατίθενται οι διάλογοι:
Μ. Ψωμιάδης: Χαρούλη κάνεις μάθημα στους σδοΐτες
Συνήγορος υπεράσπισης: Έλα ρε Μάκη...
Μ. Ψωμιάδης: Όχι έλα... Στα 57 μου θα με κάνει αδελφή ο Οικονομόπουλος; Όχι. Δεν έχω πάρει τίποτα. Με έχει καταστρέψει η πουτ@@ η γ@@@@η η ΑΕΚ και καταστράφηκε η οικογένειά μου. Αλλά δεν θα με πάνε στα 4, θα με πάνε όρθιο.


Τα εικονικά τιμολόγια

Νωρίτερα, ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ, κ. Μυκονιάτης, καταθέτοντας ως πρώτος μάρτυρας μίλησε για εικονικά τιμολόγια που εξέδιδε ο απών κατηγορούμενος Αντώνης Κατσαρός, για εργασίες στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. «Ο κ. Κατσαρός δήλωνε εργολαβος αλλά δεν είχε βιβλία, εργαλεία ή μηχανήματα. Τίποτα. Ηταν ένα πρόσωπο που ειχε σχέση με την ΠΑΕ -ήταν πορτιέρης στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας- και πιθανώς είχε σχέση με το Μάκη Ψωμιάδη» είπε.

 Πρόσθεσε επίσης πως «ο πρόεδρος του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ Μάκης Ψωμιάδης, με το μέλος του δ.σ. Χαρίλαο Ψωμιάδη του Γεωργίου πήγαιναν σάκους με χρήματα στην τράπεζα. Υποτίθεται πως ενημέρωναν τον τραπεζικό λογαριασμό της ΠΑΕ. Παρών ήταν και ο Κατσαρός. Ουσιαστικά τροφοδοτούσαν το λογαριασμό και την ίδια στιγμή γινόταν ανάληψη, χωρίς καν να γίνει καταμέτρηση χρημάτων, πράγμα που ήταν λάθος από πλευράς της τράπεζας. Τα χρήματα έμεναν ελάχιστα στο λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΚ».

Ο μάρτυρας επεσήμανε ότι παρά τα τιμολόγια, για τα οποία εκδόθηκαν επιταγές που φαίνονται ότι επεστράφησαν ατύπως αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο έχουν εισπραχθεί, κανένα γήπεδο δεν πραγματοποιήθηκε τελικά στους Θρακομακεδόνες. Υποστήριξε τέλος ότι οι εικονικές συναλλαγές είχαν στόχο να καλύψουν την πληρωμή του ΦΠΑ ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ, τις οποίες θα έπρεπε να πληρώσει η ΠΑΕ για τις αναμεταδόσεις αγώνων του Champions League.

Η υπεράσπιση πάντως, αμφισβήτησε έντονα την ύπαρξη χρημάτων σε σάκους, καθώς όπως ανέφερε ο μάρτυρας, δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό ή αν ανοίχθηκαν οι σάκοι.

Η εξέταση του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς και σήμερα η υπεράσπιση ζήτησε να ανακληθεί η προηγούμενη απόφαση για την παράσταση πολιτικής αγωγής, εξαιτίας της απόφασης της εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, ενώ ο Μάκης Ψωμιάδης ζήτησε νέα διακοπή προκειμένου να παρασταθεί ο βασικός του συνήγορος, Ιω. Ηρειώτης, που εδώ και μερικές συνεδριάσεις δήλωσε αποχή. «Είμαι ο βασικός κατηγορούμενος και όλοι έχετε στρέψει το βλέμμα σας πάνω μου. Τον παρακαλάω καθε μέρα να έρθει, δεν με νοιάζουν οι διαμάχες σας. Έχω μόνο τον κ. Μυλωνόπουλο και έχετε στραφεί όλοι εναντίον μου» είπε.

Λίγο αργότερα, το αίτημά του απορρίφθηκε, με τον πρόεδρο να σχολιάζει ότι δεν υπάρχει καμιά διαμάχη μεταξύ των παραγόντων.

Παρατίθεται ο διάλογος: 
Μ. Ψωμιάδης: Ο κ. Ηρειώτης ήταν και στα προηγούμενες δίκες και ξέρει την υπόθεσή μου. Κάθομαι να με δικάσετε αλλά θέλω τον υπερασπιστή μου και το δικαίωμα στη δίκαιη δίκη.
Πρόεδρος: Ανεχόμαστε τα πάντα για μα σας διευκολύνουμε.
Μ. Ψωμιάδης: Εγώ υποφέρω περισσότερο κύριε πρόεδρε....

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013, 16:10