Λύθηκε το μυστήριο με τα οστά στο Σούνιο - Το θύμα δολοφονήθηκε το 2008

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017, 17:28
Λύθηκε το μυστήριο με τα οστά στο Σούνιο - Το θύμα δολοφονήθηκε το 2008
Στην ταυτοποίηση των οστών που βρέθηκαν σε σακ-βουαγιάζ μέσα σε μεταλλευτικό πηγάδι στο Σούνιο προχώρησαν οι άνδρες του τμήματος ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κουβάρι του νήματος άρχισε να ξετυλίγεται όταν στα εγκληματολογικά εργαστήρια έγινε δυνατή η ανάλυση δύο πιστωτικών καρτών που είχαν βρεθεί κατεστραμμένες σε κοντινή υπαίθρια χωματερή και προέκυψε ένα ονοματεπώνυμο.

Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για σεσημασμένο άτομο για απάτες, η σημερινή ηλικία του οποίου θα ήταν 64 χρόνων. Σύμφωνα με το bloko, στην προσπάθεια αναζήτησης τους, λήφθηκαν καταθέσεις από τα δύο αδέλφια του, τα οποία είπαν στους αστυνομικούς ότι εδώ και πολλά χρόνια είχαν διαταραχτεί οι σχέσεις τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν κανένα νέο ή πληροφορία για αυτόν σε βάθος χρόνου που ξεπερνά τα 10 χρόνια.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η χρονολογία θανάτου του θύματος προσδιορίστηκε στο 2008 και το θύμα ήταν τότε ηλικίας 55 χρόνων, γεγονός που σε συνάρτηση με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία εδραιώνουν ισχυρή πεποίθηση αναγνώρισης, όχι όμως και απόδειξη. Αυτή αναμένεται να προκύψει ή όχι από τον έλεγχο dna με τα δείγματα που έχουν ληφθεί από τα δύο αδέλφια του.

Για τον συγκεκριμένο άνθρωπο που εικάζεται βάσιμα πως πρόκειται για το τραγικό θύμα, υπάρχουν πληροφορίες ότι είχε «δανειστεί» χρήματα από αρκετούς γνωστούς του, χωρίς ποτέ να τους τα επιστρέψει.

Σε ότι αφορά στον τρόπο της δολοφονιας, αναφέρεται πως προκειται για εν ψυχρώ εκτέλεση όπως διαπιστώνεται από την πορεία της βολίδας που προκάλεσε διαμπερές τραύμα στο κρανίο του θύματος. Η φορά δείχνει ως πιθανότερη πύλη ψηλό σημείο στο κρανίο και εξόδου την κάτω σιαγόνα, γεγονός που σημαίνει ότι το θύμα ήταν γονατιστό όταν πυροβολήθηκε με τον δράστη- εκτελεστή να στέκεται πίσω και με το όπλο σε μικρή απόσταση από το κεφάλι του.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017, 17:30