Οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να βοηθήσουν τον καλλικρατικό δήμο τους, που αντιμετωπίζει όπως και άλλοι δήμοι οικονομικό πρόβλημα, και να βάψουν μόνοι τους τις αίθουσες του σχολείου τους.

Οι 230 μαθητές ανέλαβαν την πρωτοβουλία και έβαψαν εθελοντικά τις αίθουσες διδασκαλίας τους προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα του σχολικού κτηρίου τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο διευθυντής του Λυκείου, Γιώργος Καλπίδης προέτρεψε τους μαθητές να γίνουν για μία μέρα ελαιοχρωματιστές, επιτρέποντας τους να ζωγραφίσουν διάφορες τοιχογραφίες για να γίνουν οι χώροι του σχολείου περισσότερο καλαίσθητοι.

«Υπήρχαν κάποιες αίθουσες που δεν ήταν σε καλή κατάσταση, καθώς οι τοίχοι ήταν λερωμένοι και γραμμένοι με συνθήματα. Έτσι στις αρχές της σχολικής χρονιάς ζητήσαμε από το δήμο να προχωρήσει στους ελαιοχρωματισμούς. Μας υποσχέθηκαν ότι κάποια στιγμή που τα συνεργεία θα μπορέσουν να δουλέψουν θα βάψουν τις αίθουσες και εμείς σκεφτήκαμε να τις διαμορφώσουν αισθητικά οι μαθητές. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και έτσι θα προσέχουν και τους χώρους του σχολείου καλύτερα», ανέφερε ο κ. Καλπίδης.

Πηγή: diktyo.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης