Μεγαλώνει διαρκώς ο κατάλογος των θυμάτων από τις πυρκαγιές που έπληξαν την ανατολική Αττική και βύθισαν στο πένθος τη χώρας μας. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας και την Πυροσβεστική, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, οι ταυτοποιημένοι νεκροί ανέρχονται στους 80. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των 80 ατόμων που έχουν ταυτοποιηθεί βρίσκονται 76 θύματα τα οποία απανθρακώθηκαν και απαιτήθηκε η ταυτοποίησή τους μέσω DNA από ιατροδικαστές, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.Οι Αρχές δεν έχουν διευκρινίσει πόσες σοροί παραμένουν μη ταυτοποιημένες

Μετά και τις νέες ταυτοποιήσεις στον κατάλογο των αγνοούμενων σύμφωνα με την Πυροσβεστική περιλαμβάνονται 8 άνθρωποι.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τον έως τώρα τραγικό απολογισμό έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 76.

Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Οι αγνοούμενοι, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε οκτώ άτομα.

Το μεσημέρι έγινε γνωστό από συγγενείς η ταυτοποίηση της σορού του Παναγιώτη Χαμηλοθώρη, που αγνοείτο από το απόγευμα της προηγούμενης Δευτέρας.

Δεν έχει διευκρινιστεί πόσες είναι οι μη ταυτοποιημένες σοροί

Οι Αρχές δεν έχουν διευκρινίσει πόσες σοροί παραμένουν μη ταυτοποιημένες στο εργαστήριο, όμως εκτιμάται πως ανέρχονται περίπου σε 10.

Δεν έχει γίνει σαφές εάν στις αναγνωρισμένες σορούς περιλαμβάνονται το πτώμα που βρέθηκε τη Δευτέρα (μια εβδομάδα μετά την τραγωδία) ανοιχτά της περιοχής Κόκκινο Λιμανάκι και ένα ακόμα πτώμα που εντοπίστηκε σήμερα το πρωί ανοιχτά των νησίδων Φλέβες.

Διαβάστε επίσης: Πόρισμα κόλαφος για την τραγωδία στο Μάτι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης