Με απεργίες διαρκείας προειδοποίησε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος, δηλώνοντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9» ότι «δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, έτσι και αλλιώς είμαστε χαμένοι».

«Προκειμένου να μας πάρουν τα φαρμακεία, αυτοί που θέλουν να δημιουργήσουν αλυσίδες, προτιμούμε να τα κλείσουμε μόνοι μας» τόνισε ο κ. Λουράντος, ενώ διευκρίνισε ότι κατά τη διάρκεια των απεργιών οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα διανυκτερεύοντα και εφημερεύοντα φαρμακεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουν να υπάρχει μια απελευθέρωση, να μπορεί ο καθένας να ανοίγει φαρμακείο, παίρνοντας έναν φαρμακοποιό ως υπάλληλο, κατά τα συμφέροντά του. Αυτό το καθεστώς δεν υπάρχει στην Ευρώπη» επεσήμανε, αναφερόμενος στις αλλαγές που περιλαμβάνει η συμφωνία με τους δανειστές.

«Δεν ποινικοποιούμε το κέρδος, αλλά από την άλλη μεριά το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν συμβαίνει σε καμία χώρα της Ευρώπης.

Καταλήγοντας, εκτίμησε ότι σε περίπτωση αλλαγής στο ιδιωτικό καθεστώς θα πληγούν καίρια και οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό φάρμακο είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης