Προκαλεί ερωτήματα η απόφαση απόσπασης εργατικού προσωπικού από την Αρχαία Ήλιδα για την κάλυψη των αναγκών φύλαξης στα μουσεία της περιοχής.

Συνολικά 14 εργάτες – και όχι φύλακες – από τους τριάντα που εργάζονται στην Αρχαία Ήλιδα, τους επόμενους δύο μήνες θα αναλάβουν καθήκοντα στην Αρχαία Ολυμπία. Από τις ανασκαφές του αρχαιολογικού χώρου θα περάσουν στη φύλαξη των μουσείων, που πρόσφατα έδειξαν να έχουν διάτρητα μέτρα ασφαλείας στη ληστεία του παλαιού μουσείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ένα νέο ρόλο οι εργάτες θα φυλάσσουν τα μουσεία, κάτι που δεν γνωρίζουν σε καμία περίπτωση να κάνουν όπως οι εκπαιδευμένοι για αυτό το σκοπό συνάδελφοί τους, αναφέρει το www.ilialive.gr. Αυτή η εξέλιξη παράλληλα «φρενάρει» τις εργασίες ανασκαφών και συντήρησης στην Αρχαία Ήλιδα.

Μια άλλη παράμετρος που απασχολεί τους 14 υπό απόσπαση εργαζόμενους είναι το καθημερινό κόστος μετάβασης από την περιοχή της Αρχαίας Ήλιδας που κατοικούν μόνιμα οι περισσότεροι, στην Αρχαία Ολυμπία. Όντας χαμηλόμισθοι οι εργάτες καλούνται να καλύψουν και τα έξοδα της καθημερινής μετάβασής τους στη νέα τους θέση, κάτι που σημαίνει πως ένα μεγάλο μέρος του μισθού τους θα δαπανάται σε καύσιμα.

Την ίδια ώρα εποχικό προσωπικό και μάλιστα μέσω ΙΕΚ εξειδικευμένο απόλυτα στη φύλαξη μουσείων, παραμένει εκτός εργασίας, ενώ ανάγκες υπάρχουν για να καλυφθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης