H οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα από το 2009, δίνει την ευκαιρία σε πολλούς εργοδότες να εκμεταλλεύονται τις συγκυρίες και να ωθούν τους εργαζόμενους να εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες με ελάχιστες οικονομικές απολαβές.

Κάτι αντίστοιχο καταγγέλλεται και από την Α.Γ., εργαζόμενη τραπεζοκόμο μέχρι και χτες, Πέμπτη, στην εταιρεία που έχει αναλάβει τη σίτιση, την καθαριότητα και τη φύλαξη των νοσοκομείων «Γ. Γεννηματάς» και «Αρεταίειο». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρακτική της εν λόγω εταιρείας, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, είναι ότι οι εργαζόμενοι υποχρεώνονταν να υπογράψουν εισοδήματα και αμοιβές υψηλότερες από αυτές που έπαιρναν τελικά «στο χέρι». Επίσης, καταγγέλλεται η απίστευτη καθυστέρηση αποπληρωμής των δεδουλευμένων της τάξης των τριών μηνών. Επιπλέον, όταν η Α.Γ. ζήτησε τα δεδουλευμένα της για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, όχι μόνο δεν της αποπληρώθηκαν, αλλά όταν επέστρεψε από τη νοσηλεία της, της ανατέθηκαν καθήκοντα που επιβάρυναν την κατάστασή της. Μάλιστα, σε έναν «πόλεμο νεύρων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ αρχικά δούλευε στο νοσοκομείο Γεννηματά στη συνέχεια τη μετακίνησαν στο Αρεταίειο και μετά πάλι στο Γεννηματά.

(Η καταγγελία)

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης