Ένας 56χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για περιπτώσεις απόπειρας ληστείας και ληστείας, που έλαβαν χώρα τέλη Δεκεμβρίου 2013 και αρχές Ιανουαρίου 2014, σε βάρος τραπεζικών υποκαταστημάτων στις περιοχές Σίνδου και Διαβατών, αντίστοιχα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες σε χώρο εργασίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο καραμπίνες, εκ των οποίων η μία προσαρμοσμένη σε πατερίτσα, για τις οποίες δεν πληρούνταν οι όροι ασφαλούς φύλαξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την επεξεργασία των συγκεντρωθέντων στοιχείων, το πρωί της 30ης Δεκεμβρίου 2013, ο 56χρονος μετέβη στη βιομηχανική περιοχή Σίνδου με ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και αφού εισήλθε σε τραπεζικό υποκατάστημα της περιοχής, με την απειλή καραμπίνας που είχε προσαρμόσει σε πατερίτσα που έφερε μαζί του, ζήτησε από τον Διευθυντή του καταστήματος να του παραδώσει χρηματικό ποσό από το χρηματοκιβώτιο. Ο ανωτέρω αποχώρησε άπραγος, έπειτα από ενημέρωσή του για τη χρονοκαθυστέρηση κατά τη διάνοιξη του χρηματοκιβωτίου.

Ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία, το πρωί της 3ης Ιανουαρίου 2014, ο 56χρονος, μετέβη με το όχημά του στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και αφού εισήλθε σε τραπεζικό υποκατάστημα της περιοχής, με την απειλή της προσαρμοσμένης στην πατερίτσα, καραμπίνας, αφαίρεσε από ταμείο 12.605 ευρώ.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του Νόμου περί όπλων και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης