Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, καθώς υπερχείλισε ο Σπερχειός ποταμός, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλά άτομα στα σπίτια τους, ακόμα και σε αυτοκίνητα, ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο. Την ίδια ώρα, κινδυνεύει να καταρρεύσει η γέφυρα του Ευήνου επί της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Μεσολογγίου.

Στο χωριό Κόμμα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ανδρών της ΕΜΑΚ και των τοπικών αρχών ώστε να απεγκλωβιστούν με ασφάλεια οι πολίτες και να μην κινδυνεύσουν οι ζωές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κάτοικοι του χωριού περνούν δύσκολες ώρες, όπως και αυτοί που έχουν τα σπίτια τους στις παρυφές νότια της πόλης κοντά στο αεροδρόμιο. Από τις 5 το πρωί σήμανε συναγερμός, καθώς «φούσκωσαν» τα νερά του Σπερχειού. Περισσότερα από 30 σπίτια μέσα στο χωριό πλημμύρισαν, καθώς μέχρι τις 8 το πρωί της Κυριακής η στάθμη των νερών συνεχώς αυξανόταν.

Στο χωριό Κόμμα της Λαμίας, σε αρκετές περιπτώσεις το νερό ξεπέρασε το ένα μέτρο. Μέχρι τις 9 το πρωί της Κυριακής είχαν απεγκλωβιστεί 14 άτομα.

Η μεταφορά των ατόμων έγινε με βάρκες, καθώς κανένα όχημα δεν μπορούσε να φτάσει στο σημείο. Η διάσωση των κατοίκων έγινε πόρτα-πόρτα, ενώ οι διασώστες μετάφεραν στην πλάτη τους μικρά παιδιά και ηλικιωμένους.

Ο δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, πήγαινε από σπίτι σε σπίτι με την μπουλντόζα για να απομακρύνει εκείνους που είχαν μείνει πίσω και χρειάζονταν βοήθεια. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαμιέων, «από το πρωί, 100 άτομα απομακρύνθηκαν από το πλημμυρισμένο χωριό Κόμμα. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, κι αυτό που μας ανησυχεί είναι τι ποσότητες νερού θα φέρει ο Σπερχειός από τη Δυτική Φθιώτιδα», ανέφερε στο lamianow.gr.

Δείτε βίντεο από τη διάσωση ενός παιδιού

 

 

Καθίζηση στη γέφυρα του Ευήνου – Προβλήματα στην κυκλοφορία

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η κατάρρευση της γέφυρας του Ευήνου στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Από το βράδυ του Σαββάτου απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στη γέφυρα, λόγω καθίζησης στο οδόστρωμά της. Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν για πολλές ώρες χωρίς ύδρευση.

 

 

Πληροφορίες – φωτογραφίες: ΑΠΕ, aixmi-news.gr, lamiareport.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης