Αιφνιδιάστηκαν οι πάντες από τις αληθείς, τελικά, πληροφορίες που κυκλοφορούσαν όλες τις προηγούμενες ημέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία αλλά και σε δικαστικά και δικηγορικά πηγαδάκια και ήθελαν τον εισηγητή του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών να ζητά να αποφυλακιστεί ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Τελικά, σύμφωνα με το πολύκροτο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, που βρίσκεται στη διάθεση της zougla.gr, αποφασίστηκε η συνέχιση της προσωρινής κράτησης του Γιώργου Τρομπούκη, συνομιλητή του βαρυποινίτη Βλαστού, εργολάβου και συγγενικού προσώπου του δολοφονηθέντος ανθρώπου της νύκτας Γιώργου Αναγνωστόπουλου, αλλά και έξι ακόμα συγκατηγορούμενών του που κατηγορούνται για συμμετοχή στην ίδια εγκληματική οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, έντονο προβληματισμό αλλά και καχυποψία σε νομικούς κύκλους εξακολουθεί να δημιουργεί-σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές- η θετική τοποθέτηση του εισηγητή (ενός από τους τρείς δικαστές που αποφάσισαν) για την αποφυλάκιση του Τρομπούκη. Σύμφωνα όμως με τις ίδιες πηγές, το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε την πρότασή του που φέρεται να ζητούσε να αποφυλακιστεί ο αποκαλούμενος και ως «γιγαντάκιας» με τον περιοριστικό όρο της χρηματικής εγγύησης των 100.000 ευρώ. Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 2-1. Για μία ψήφο, δηλαδή, ο Γιώργος Τρομπούκης τώρα θα ανέπνεε αέρα ελευθερίας. «Δεν αποφασίζει ο εισηγητής για καμία αποφυλάκιση. Αποφασίζουν και οι τρεις δικαστές και η απόφαση είναι ξεκάθαρη και δεν αλλοιώνεται το περιεχόμενό της» δήλωσαν στη zougla.gr έγκυρες νομικές πηγές, οι οποίες δεν βλέπουν στην υπόθεση κανένα σκοτεινό παρασκήνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, τα ερωτήματα είναι πολλά και, προς το παρόν, αναπάντητα. Ποιος κρύβεται πίσω από το θρίλερ (όπως εξελίχθηκε) με την έκδοση του βουλεύματος; Για ποιον λόγο άραγε (και από ποιους;) ψιθυριζόταν όλο τον προηγούμενο καιρό προσπάθεια εκδήλωσης ευνοϊκής μεταχείρισης για έναν εκ των πρωταγωνιστών της απαγωγής Παναγόπουλου, η οποία συντάραξε το πανελλήνιο;

Κύκλοι, που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο τρίγωνο Δικαιοσύνη – Κρατική Ασφάλεια – Διεύθυνση Εγκλημάτων κατά ζωής, επισημαίνουν πως ο Τρομπούκης μετήχθη από τις φυλακές Γρεβενών στον Κορυδαλλό, σπεύδοντας να πληρώσει και όσα μικροποσά όφειλε από άλλες δικαστικές του εκκρεμότητες, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος για την αποφυλάκισή του. Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν μετ’ επιτάσεως πως ο Γιώργος Τρομπούκης φέρεται να «εξυπηρέτησε τις διωκτικές Αρχές σε μία άλλη σημαντικότατη υπόθεση για το κύρος της ΕΛΑΣ, το οποίο είχε βάναυσα πληγεί την τελευταία περίοδο. Η «εξυπηρέτηση» αφορούσε στη σύλληψη βαρυποινίτη. Στο πλαίσιο του «δούναι και λαβείν» μεταξύ διωκτικών Αρχών και πληροφοριοδότη τοποθετούν οι παροικούντες την Ευελπίδων τη μεθόδευση (έστω και άγαρμπη) της διάδοσης -αν όχι απόπειρας- αποφυλάκισης του Γιώργου Τρομπούκη. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό που ενισχύει τις πιο πάνω πληροφορίες. Την Τετάρτη στις 9 Δεκεμβρίου, ο κατηγορούμενος Γιώργος Τρομπούκης είχε παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή για συμπληρωματική κατάθεση. Σύμφωνα με τα όσα είχε υποστηρίξει, η αστυνομία, μετά τη σύλληψή του, του έλεγε ότι δεν είχε να φοβηθεί τίποτα. Η αστυνομία «με είχε διαβεβαιώσει ότι σε δύο μήνες θα είμαι έξω. Παραμένω στη φυλακή με αποτέλεσμα να καταστρέφομαι επαγγελματικά ως εργολάβος δημοσίων έργων και να κινδυνεύει η ζωή μου μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα», είχε καταθέσει ο Γιώργος Τρομπούκης.

Βάσει όλων αυτών, ενισχύεται η αίσθηση ότι τελικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αντέδρασε και μάλιστα σθεναρά, και απέρριψε την εισηγητική πρόταση. Άρα, και παρασκήνιο υπήρξε, και η απόφαση για τη συνέχιση της κράτησης κρίθηκε την τελευταία στιγμή και με μία ψήφο διαφορά. Μένει να αποδειχθεί το αν ο Γιώργος Τρομπούκης επιθυμούσε πραγματικά να αποφυλακιστεί μετά την διοχέτευση πληροφοριών (αληθών ή όχι) περί της δραστηριότητάς του στο παρασκήνιο των σωφρονιστικών ιδρυμάτων και στις όποιες «συμφωνίες του» με την αστυνομία.

Με το ίδιο βούλευμα (208/2010) και πρόεδρο του Συμβουλίου την Χρυσούλα Πλατιά, παραμένουν στην φυλακή οι κατηγορούμενοι -για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου- Γιάννης Θώδης, Μανώλης Σκαρλάτος, Γιώργος Κατσαγάνης, Αριστομένης Κλεφτογιάννης, Χαράλαμπος Μουστάκας και Απόστολος Πετράκης. Σύμφωνα με την απόφαση, οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν στη φυλακή για έξι ακόμα μήνες, από τις 4/1/2010 έως και τις 4/7/2010.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης