Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα στην Εύβοια, ενώ έκλεισε ο δρόμος για τα βόρεια του νησιού. Οι πυκνοί καπνοί καλύπτουν και τον ουρανό της Αττικής, ενώ έντονη είναι και η οσμή καμένου στα βόρεια προάστια.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς κινείται στη δασώδη περιοχή της Αγριλίτσας, στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας ενώ προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, αλλά καίει κοντά στη μονή Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου, η οποία εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους καθώς και ανάμεσα στα τρία προαναφερθέντα χωριά. Το έργο πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τις 08:00 η Πυροσβεστική για προληπτικούς λόγους ζήτησε και την εκκένωση του χωριού Μακρυμάλλη, καθώς το μέτωπο της φωτιάς κινείται προς την κατεύθυνση του χωριού.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά κ. Βαγγέλη Παληό που μίλησε στο ΑΠΕ «η φωτιά βρίσκεται σε δασώδη περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον τόπο της φωτιάς βρίσκονται 39 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες. Επίσης με το πρώτο φως της μέρας επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί υδροφόρες της περιφέρειας Στερεάς και των δήμων, όπως επίσης και 8 βαριά χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας.

Η δορυφορική υπηρεσία ΜΕΤΕΟ SAT απεικόνισε τις φωτιές σε Θήβα και Εύβοια, πώς διακρίνεται ο καπνός και φαίνεται από τον μετεωρολογικό δορυφόρο. 

Νέα φωτιά στη Βοιωτία

Εξάλλου φωτιά εξερράγη νωρίς το πρωί και στην περιοχή Πρόδρομος του Δήμου Θηβαίων στη Βοιωτία. Στη συγκεκριμένη περιοχή καίγεται χαμηλή βλάστηση και η φωτιά έχει αναπτύξει δύο μέτωπα των 300 περίπου μέτρων το καθένα ενώ στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα όπως επίσης δύο καναντέρ και δύο ελικόπτερα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης