Με την κατηγορία της υπόθαλψης της λαθρομετανάστευσης συνελήφθη στο λιμάνι του Μπάρι ο 42χρονος Έλληνας, Αλέξανδρος Λεπεσιώτης.

Ο άνδρας προσπάθησε να μεταφέρει λαθραία στην Ιταλία δύο νεαρούς αφγανικής υπηκοότητας, δεκαεπτά και δεκαοκτώ ετών, κρύβοντάς τους μέσα στο αυτοκίνητό του, ένα Peugeot 207.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις αποβιβάσθηκε από το Ferry boat «Sea Trade», προερχόμενο από την Πάτρα, οι Ιταλοί αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο αυτοκίνητο, όπου και εντόπισαν τον 17χρονο μέσα σε βαλίτσα στο πορτ μπαγκάζ και τον 18χρονο Αφγανό κάτω από το κάλυμμα του πίσω καθίσματος, κρυμμένο επιμελώς με κουβέρτες.

Ο μεγαλύτερος εκ των δύο λαθρομεταναστών αποκάλυψε στους ανακριτές ότι, για να μπορέσει να φτάσει στην Ιταλία, κατέβαλε  2.600 ευρώ σε ομοεθνή του που ζει στην Ελλάδα. Ο δε 17χρονος κατέθεσε ότι δούλεψε επί τρεις μήνες δωρεάν, ως οικιακός βοηθός, σε σπίτι οικογένειας, αφγανικής καταγωγής.

Σε αντάλλαγμα του προσφέρθηκε το παράνομο αυτό ταξίδι μέχρι το Μπάρι της Κάτω Ιταλίας. Οι δύο νεαροί μεταφέρθηκαν σε κοινότητα, όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά, μέχρι να ληφθεί οριστική απόφαση από τους δικαστικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης