Η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, εν όψει των εορτών του Πάσχα, ενημερώνει και συμβουλεύει τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες του Νομού, για τα μέτρα Τροχαίας και Ασφάλειας που θα λάβει, αποσκοπώντας στην μείωση και αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων, Αστυνομικοί των υπηρεσιών έδρας και υπαίθρου, θα αστυνομεύουν όλο το 24ωρο, το Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο, με αυστηρή εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και ειδικά των παρακάτω επικίνδυνων παραβάσεων όπως:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπερβολική ταχύτητα

– Είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
– Μέθη οδηγών
– Αντικανονικό προσπέρασμα
– Μη χρήση ζώνης ασφαλείας
– Μη χρήση προστατευτικού κράνους
– Μη κίνηση στο άκρο του οδοστρώματος βαρέων, ογκωδών και βραδυπορούντων οχημάτων.

Επίσης εφιστάται η προσοχή των οδηγών, στα παρακάτω επικίνδυνα σημεία του Νομού μας, όπου έχουν σημειωθεί σοβαρά τροχαία ατυχήματα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Επικίνδυνες στροφές στην περιοχή του Πετρέ, και Γερανίου
– Μεγάλη ευθεία Επισκοπής
– Μεγάλη ευθεία της Ν.Ε.Ο που περνάει πάνω από την πόλη του Ρεθύμνου
– Κόμβος Αμαρίου όπου εκτελούναι έργα
– Μεγάλη ευθεία στην περιοχή Λατζιμάς
– Περιοχή Σκαλέτας
– Στροφές στο Μπαλί και στις Σίσσες.

Επιπλέον συστήνεται, η καθιέρωση του «οδηγού της παρέας», όπου ένας οδηγός από αυτήν θα είναι νηφάλιος, προκειμένου να μεταφέρει με ασφάλεια τους υπόλοιπους στον προορισμό τους, όπως και ο σεβασμός στους πεζούς με το δεδομένο ότι, δεν είμαστε πάντα οδηγοί.

Κλοπές – διαρρήξεις

Κατά την περίοδο των εορτών παρατηρείται αύξηση κλοπών – διαρρήξεων λόγω απουσίας ιδιοκτητών – ενοίκων.

Για το λόγο αυτό η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, καλεί τους πολίτες να πάρουν τα μέτρα τους.

Συγκεκριμένα:

α. Να μην αφήνουν αντικείμενα αξίας (κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές) όταν φεύγουν από το σπίτι τους. Η καλύτερη λύση είναι να τα εμπιστευθούν σε συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο.
β. Να μην αφήνουν τα κλειδιά του σπιτιού, μέσα σε γλάστρες ή κάτω από τα χαλιά, αφού και οι ερασιτέχνες διαρρήκτες, θα ψάξουν επιμελώς τους παραπάνω χώρους.
γ. Να μην αφήσουν σε ταράτσες, βεράντες ή εξωτερικούς χώρους της οικίας, σκάλες, σκαμνιά ή άλλα αντικείμενα που διευκολύνουν την αναρρίχηση των δραστών.
δ. Πριν την αναχώρησή τους, να οργανώνουν σύστημα αυτοπροστασίας με τους γείτονες, ώστε να επιβλέπεται το σπίτι και σε περίπτωση που διαπιστωθούν ύποπτες κινήσεις να ενημερώνουν αμέσως το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.
ε. Η κεντρική θύρα εισόδου των πολυκατοικιών να παραμένει συνεχώς κλειστή. Οι ένοικοι να μην την ανοίγουν σε άγνωστα άτομα, έστω κι αν αυτοί ισχυρίζονται ότι είναι ηλεκτρολόγοι ή υδραυλικοί ή φίλοι ενοίκων.
στ. Να καταγράφουν τους ειδικούς αριθμούς ασφαλείας των τηλεοράσεων, VIDEO, φωτογραφικών μηχανών κ.λπ. ώστε να διευκολύνεται η Αστυνομία στις αναζητήσεις και οι ίδιοι στην αναγνώριση των αντικειμένων τους και
στ. Να μην αφήνουν στα γραφεία ή τα καταστήματα τους πινακίδες, που ενημερώνουν για τη διάρκεια της απουσίας τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης