Μοίραζε υποσχέσεις για τακτοποίηση ημιυπαίθριων και... τσέπωσε 53.500 ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Απριλίου 2016, 10:21
Μοίραζε υποσχέσεις για τακτοποίηση ημιυπαίθριων και... τσέπωσε 53.500 ευρώ
Εξιχνιάστηκαν έπειτα από την επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης Θεσσαλονίκης περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών, που αφορούσαν σε υποτιθέμενη διευθέτηση ημιυπαίθριων χώρων.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου ιδιοκτήτη τεχνικού γραφείου για τα αδικήματα της απάτης και πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, εκμεταλλευόμενος την πρόθεση πολιτών - πελατών του γραφείου του, που επιθυμούσαν να προβούν σε διευθέτηση ημιυπαίθριων χώρων, κατήρτισε πληθώρα πλαστών εγγράφων, με φερόμενες ως εκδότριες Υπηρεσίες, Τμήματα Πολεοδομίας της Θεσσαλονίκης, που αφορούσαν στις σχετικές διευθετήσεις.

Τα παραπάνω έγγραφα εμφάνιζε ως γνήσια στους πελάτες-παθόντες, οι οποίοι κατέβαλλαν διάφορα χρηματικά ποσά τόσο για την υποτιθέμενη κάλυψη του απαιτούμενου παραβόλου και την πληρωμή σχετικού προστίμου όσο και για την αμοιβή του ιδίου, χωρίς εκείνος να προβαίνει, στη συνέχεια, σε καμία ενέργεια.

Με την παραπάνω μεθοδολογία, ο 42χρονος, κατά το έτος 2011, εξαπάτησε 86 άτομα, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, ύψους 53.645 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω άνδρας έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές αρχές για έτερες περιπτώσεις πλαστογράφησης παρόμοιων εγγράφων.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Απριλίου 2016, 10:46