Μνημόνιο συνεργασίας Υπουργείου Ναυτιλίας-Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, 04:24
Μνημόνιο συνεργασίας Υπουργείου Ναυτιλίας-Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
Διετές μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν στην Κομοτηνή ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο πρυτανεύων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αναπληρωτής πρύτανης, καθηγητής, Σταύρος Τουλουπίδης.

Προβλέπεται συνεργασία για την από κοινού ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων και για την οργάνωση κοινών ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων, όπως διαλέξεις, σεμινάρια, συνέδρια και μαθήματα.

Στη φιλοδοξία του υπουργείου να εξασφαλίσει για τους φοιτητές των 10 ακαδημιών εκπαίδευσης και των δύο Κέντρων Επιμόρφωσης που λειτουργούν υπό την ευθύνη του τις καλύτερες δυνατές γνώσεις αναφέρθηκε ο κ. Κουρουμπλής.

«Θέλουμε… να βρούμε τις διόδους συνεργασίας του Πανεπιστημίου με τις Σχολές μας, ώστε μέσα από διαλέξεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, μαθήματα, να αναπτύξουμε έναν κύκλο δραστηριοτήτων, ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα στους σπουδαστές μας να διευρύνουν το γνωστικό και το νοητικό τους πεδίο ώστε να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της αγοράς» τόνισε.

Το υπουργείο, πρόσθεσε, «είναι αποφασισμένο με νομοθετική ρύθμιση που είναι σήμερα για επεξεργασία στη Βουλή να προχωρήσει με την επέκταση των πανελληνίων εξετάσεων και για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος». Ο κ. Τουλουπίδης ζήτησε μια από τις πρώτες σχολές που θα φιλοξενήσουν τα νέα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη.

Από τη μεριά του, ο κ. Τουλουπίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έργο, η προσφορά και η παραγόμενη έρευνα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου πρέπει να διαχέονται στην κοινωνία. Πρόσθεσε, δε, ότι στόχος του πανεπιστημίου και του υπουργείου είναι με την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας να δημιουργηθούν πολυδιάστατα οφέλη για τη χώρα και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, 04:24