Νέα επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας η Μαριάννα Ψαρουδάκη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017, 17:21
Νέα επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας η Μαριάννα Ψαρουδάκη
Αλλάζουν χέρια οι «καυτές» δικογραφίες που χειρίζονται οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου να προχωρήσει σε αλλαγές και στις νευραλγικές αυτές θέσεις. Ομόφωνα το Α.Δ.Σ. όρισε νέα επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων την Εισαγγελέα Εφετών Μαριάννα Ψαρουδάκη.

Η κυρία Ψαρουδάκη που υπηρετούσε στον Πειραιά, θα πάρει τη σκυτάλη από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου ο οποίος παρέμεινε επί 4 χρόνια (δύο θητείες) ως επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων και χειρίστηκε σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η κυρία Ψαρουδάκη θεωρείται άριστη νομικός ενώ φαίνεται να απολαμβάνει της ευρείας αποδοχής των συναδέλφων της.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο στο οποίο συμμετείχαν και η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τοποθέτησε επίσης τον εισαγγελέα Παρασκευά Αδάμη στη θέση του εισαγγελικού λειτουργού που εκπροσωπεί τη χώρα μας στη Χάγη (Eurojust).

O κ. Αδάμης θα αντικαταστήσει τον εισαγγελέα Νίκο Ορνεράκη που υπηρετούσε μέχρι σήμερα στη Χάγη. Ο κ. Αδάμης είναι επίσης εξαίρετος νομικός και μάλιστα είναι και εκλεγμένος στο ΔΣ της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος ενώ έχει βραβευθεί από την παγκόσμια Ομοσπονδία Εισαγγελέων, «εισαγγελέας της χρονιάς για το 2010».

Σε επόμενη συνεδρίαση του θα επιλέξει τόσο τον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα, σε αντικατάσταση του κ. Γαληνού Μπρή, όσο και τον εισαγγελικό λειτουργό που θα συνδράμει την επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα αντεισαγγελέα του Α.Π. Άννα Ζαίρη.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017, 17:25