Στη σύλληψη και τρίτου ατόμου οδήγησαν οι έρευνες που γίνονται εδώ και αρκετό καιρό, στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων για τον εντοπισμό δραστών που λεηλατούν μοναστήρια και εκκλησίες από τους εκκλησιαστικούς τους θησαυρούς.

Χθες συνελήφθησαν δύο άντρες, εκ των οποίων ο ένας είναι ιερωμένος, ηγούμενος μοναστηριού, και σήμερα στην «παρέα» προστέθηκε και μια γυναίκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνα που έγινε σε μοναστήρι του Δήμου Παμβώτιδας, όπου ηγούμενος είναι ο ένας εκ των συλληφθέντων, καθώς και σε σπίτια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, δύο κυνηγετικά όπλα, 533 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων και 15 λίθινα τεμάχια θυρώματος, τα οποία είχαν κλαπεί από μοναστήρι στα Μαστοροχώρια Ιωαννίνων τον Αύγουστο του 2009.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 48 εικόνες, επάργυρα κειμήλια, ξυλόγλυπτα και βιβλία, των οποίων η προέλευση, η νομιμότητα κατοχής και η αρχαιολογική τους αξία ερευνάται, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους και να διαπιστωθεί αν είχαν κλαπεί από εκκλησίες και μοναστήρια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Συλλήψεις για τις διαρρήξεις σε ναούς στην Ήπειρο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης