Νέος πρόεδρος στην Ιατρική Λάρισας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013, 09:07
Νέος πρόεδρος στην Ιατρική Λάρισας
Ο καθηγητής Παθολογίας - Νεφρολογίας Ιωάννης Στεφανίδης είναι ο νέος πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο κ. Στεφανίδης, ο οποίος εξελέγη την Τετάρτη έπειτα από αρχαιρεσίες, θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα του προέδρου της σχολής από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος και με διετή θητεία.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», ως αντιπρόεδρος τη σχολής, ο κ. Στεφανίδης εκτελεί ήδη χρέη προέδρου μετά την πρόσφατη παραίτηση του προέδρου της Ιατρικής καθηγητή Ιωάν. Φεζουλίδη, ο οποίος παραιτήθηκε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Ο κ. Στεφανίδης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στις χθεσινές αρχαιρεσίες, στις οποίες ψήφισαν 90 εκλέκτορες, λαμβάνοντας 73 ψήφους επί 89 εγκύρων ψηφοδελτίων (βρέθηκαν 16 λευκά και 1 άκυρο).

Με αφορμή την εκλογή του, ο κ. Στεφανίδης με δήλωσή του στην «Ε» παρέπεμψε στην προεκλογική του δέσμευση, σημειώνοντας ότι «η σημερινή εκλογική διαδικασία ήταν σημαντική λόγω του πολύπλοκου διακυβεύματος που εμπεριέχει για το Τμήμα Ιατρικής. Η νέα διοίκηση της Ιατρικής θα βρεθεί αντιμέτωπη με πολύ σκληρές και συγκεκριμένες προκλήσεις: την ετερόκλητα καθοδηγούμενη αλλά σαφώς συστηματική προσπάθεια να υποβαθμιστεί και να διαστρεβλωθεί η κοινωνική προσφορά του Ιατρικού Τμήματος. Την κρατική υποχρηματοδότηση χωρίς εμπεριστατωμένη εναλλακτική πρόταση, π.χ. απολύτως ακαθόριστο τον βαθμό ανταποδοτικότητας στο ίδιο το Τμήμα από τις δραστηριότητες των μελών του. Τη διοικητικά διαταραγμένη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που υπαγορεύεται από την κρίση αλλά εμπεριέχει και στοιχεία προσωπικής εμπάθειας. Τη μισθολογική υποβάθμιση των καθηγητών Ιατρικής, συνοδευόμενη από νομικά ακαθόριστο καθεστώς σχετικά με το ελεύθερο επάγγελμα με κενά που ξεπερνούν τα όρια της ασύγγνωστης αμέλειας. Στην προσπάθεια αυτή κανείς δεν περισσεύει».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013, 09:26