Το κλειδί που θα τους ανοίξει για δεύτερη φορά την πόρτα των άγουρων -και όχι μόνο- ομάδων της ένοπλης βίας, αναζητούν οι διωκτικές Αρχές, ειδικά μετά τη σύλληψη της 22χρονης φοιτήτριας στην οδό Πατησίων, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Όσοι από τους παλαιότερους έχουν απομείνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία «ανοίγουν» τα μάτια στους νεότερους, καθώς, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα άτομα που φέρονται να ανήκουν στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» θα ξεπεράσουν σε αριθμό τα είκοσι πέντε. Ανάμεσά τους και ο 24χρονος που με τα χέρια του συναρμολογεί τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε… κατσαρόλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η zougla.gr είναι σε θέση να γνωρίζει πως οι πιο έμπειροι αστυνομικοί μελετούν όλα τα δεδομένα, αλλά κυρίως γυρνούν το ρολόι τους πίσω στις 19 του περασμένου Μαΐου, όταν η οργάνωση πέρασε για πρώτη φορά από τους εμπρηστικούς μηχανισμούς (γκαζάκια) στην πιο σύνθετη εκρηκτική ύλη, παραδίδοντας έτσι μαθήματα τεχνογνωσίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χτυπώντας δυο υπό ανέγερση κτίρια που θα στεγάσουν ισάριθμα αστυνομικά τμήματα.
Στην Πεντέλη, όπου βρίσκεται το πατρικό σπίτι της 22χρονης Αντιγόνης Χελιώτη, γίνεται επίθεση στις 7 το πρωί, στην οδό Βασ. Γεωργίου Β’, στον αριθμό 8, εκεί όπου στη συνέχεια μετακόμισε το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Οι άγνωστοι τοποθετούν 2 κιλά μπαρούτι, συμπιεσμένα σε χαλκοσωλήνα, και τα τοποθετούν στην πρόσοψη. Γνωρίζουν πως στον δεύτερο όροφο διαμένει μια οικογένεια γι’ αυτό και αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν μεγαλύτερη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.
Εξάλλου, λίγες ώρες πρωτύτερα, στις 4.35 πμ, επιδεικνύουν στην συμπρωτεύουσα πως ξέρουν από βόμβες. Στο υπό κατασκευή αστυνομικό τμήμα της Σταυρούπολης τοποθετούν δυο εκρηκτικούς μηχανισμούς με 3 κιλά μπαρούτι, ο ένας κρυμμένος σε χαρτόκουτο και ο άλλος σε σωλήνα PVC. Το εντυπωσιακό όμως είναι πως τοποθέτησαν και δυο φιάλες υγραερίου των δέκα κιλών η κάθε μια, οι οποίες διοχέτευαν το εύφλεκτο υλικό μέσα στο κτίριο, με ειδικό σωλήνα που είχαν προσαρμόσει σε μια χαραμάδα στο υπόγειο γκαράζ.

Οι αστυνομικοί ανατρίχιασαν με την σκέψη πως θα μπορούσε να εκραγούν και οι δύο αυτές φιάλες. Την απάντηση έδωσαν όμως αργότερα οι συντάκτες της προκήρυξης: «Οι δυο φιάλες είχαν ασφάλεια που δεν επιτρέπει την αναρρόφηση, ώστε να σημειωθεί έκρηξη…».

Την ευθύνη και για τα δυο χτυπήματα ανέλαβαν από κοινού δυο οργανώσεις που υπέγραψαν ως Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών. Το ανησυχητικό για τους διώκτες τους, όμως, είναι πως οι δυο ομάδες στην προκήρυξή
τους θεωρούν τον αναρχισμό ως «ξεπερασμένο σύμβολο» και πως έρχονται να… αφυπνίσουν τους υπόλοιπους συντρόφους με βομβιστικά χτυπήματα, καλώντας τους «να μην ακολουθούν -όπως οι άλλοι- τις αναταραχές, αλλά να τις υποκινούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρωτήσαμε αξιωματικό της Αντιτρομοκρατικής για το εάν πάλι οι Αρχές επιδιώκουν να επιδοθούν σε ένα κυνήγι… μαγισσών. Η απάντηση που λάβαμε ήταν -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακή: «Λέτε να είναι τυχαίο πως μέσα στην… άγρια νύχτα και σε διάρκεια πενήντα λεπτών στην Θεσσαλονίκη τοποθετήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ένας απλός εμπρηστικός μηχανισμός, ενώ στην Αθήνα έσκασε βόμβα μεγάλης ισχύος στο κτίριο του χρηματιστηρίου; Αυτές οι… συμπτώσεις είναι για τους αφελείς!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης