Αποδείχτηκε το πρόσωπο – κλειδί, ήταν ο άνθρωπος που πυροδότησε την έρευνα των αστυνομικών. Η μαρτυρία του καθόρισε το αποτέλεσμα της και ουσιαστικά έβαλε το «νερό στο αυλάκι» ή καλύτερα τα εντάλματα στο ελικόπτερο της αστυνομίας για να έρθουν στην Αθήνα. 

Πρόκειται για έναν μάρτυρα ο οποίος παρουσιάστηκε στις αρχές μετά την δολοφονία του Ντίμη Κορφιάτη και με την κατάθεση του «έδεσε» πολλά στοιχεία της αστυνομικής έρευνας. «Καθυστέρησε να έρθει να μας μιλήσει καθώς φοβόταν. Όταν όμως δολοφόνησαν τον επιχειρηματία κατάλαβε ότι έπρεπε να απευθυνθεί στην αστυνομία καθώς θεώρησε ότι υπήρχε κίνδυνος για την ζωή του» λέει αστυνομικός της Ασφάλειας Αττικής.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία, ο συγκεκριμένος μάρτυρας «καίει» με την κατάθεση του τους δυο φυσικούς αυτουργούς. Υποστηρίζει ότι και οι δυο είχαν το κίνητρο να εκτελέσουν τον Ντίμη Κορφιάτη όπως άλλωστε είχε αναφέρει στην κατάθεση του και ο επιχειρηματίας. Ωστόσο, στις 9 Ιουνίου 2020 οι σφαίρες τραυμάτισαν θανάσιμα την 37χρονη σύζυγο του. Επίσης, κατονομάζει τον πρώην σύνοδο του εφοπλιστή και έναν από τα δυο αδέλφια ως τα άτομα που επιβιβάστηκαν στο φουσκωτό, πήγαν στη Ζάκυνθο, εκτέλεσαν την 37χρονη και επέστρεψαν. Ξεφορτώθηκαν ρούχα, όπλα και «επιχειρησιακά» τηλέφωνα ενώ τους άκουσε να ομολογούν το έγκλημα και να κατονομάζουν τον ηθικό αυτουργό. Όμως οι δυο φυσικοί αυτουργοί έπρεπε να βρουν, σύμφωνα με τον μάρτυρα, και τον κατάλληλο τρόπο να πουν στον αστυνομικό – ηθικό αυτουργό ότι απέτυχαν να σκοτώσουν τον επιχειρηματία και τραυμάτισαν θανάσιμα την σύζυγο του και μητέρα τριών παιδιών. Τέλος, ένα ακόμα στοιχείο που τους «καίει» είναι το γεγονός ότι ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε ότι τους άκουσε να συζητούν μεταξύ τους για το ατύχημα που είχαν εκείνη την ημέρα με την μοτοσικλέτα τους και συγκεκριμένα μια πτώση. Το ίδιο ακριβώς σκηνικό είχαν περιγράψει και αυτόπτες μάρτυρες από το σημείο κοντά στον τόπο της δολοφονίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης