Τέσσερα χρόνια μετά τις τραγικές στιγμές που έζησε στα χέρια των απαγωγέων του, ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος σπάει τη σιωπή του και περιγράφει μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου τις 192 ώρες που διήρκεσε η απαγωγή του.

Ο Περικλής Παναγόπουλος έπεσε θύμα απαγωγής στις 12 Ιανουαρίου το 2009 και έμεινε κρατούμενος στα χέρια των δραστών μέχρι και τις 20 του μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βιβλίο του «Περικλής Παναγόπουλος – Βίος και Ναυτιλία», ο εφοπλιστής περιγράφει με λεπτομέρεια τις ανατριχιαστικές στιγμές που έζησε: «Ξεκίνησα με τον οδηγό για το γραφείο μου στη Βούλα, όταν ξαφνικά ένα βανάκι μάς έκλεισε τον δρόμο. Κατέβηκαν τρεις γεροδεμένοι άνδρες, ντυμένοι στα μαύρα και κρατούσαν όπλα. Μας άρπαξαν και μας έβαλαν στο βαν. Μας πήγαν στον σκουπιδότοπο του Υμηττού και στη συνέχεια με έβαλαν στο πορτ-μπαγκάζ ενός άλλου οχήματος».

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο δύσκολη για τον κ. Παναγόπουλο, αφού στο σημείο όπου μεταφέρθηκε τον αλυσόδεσαν με χειροπέδες, αλλά και με μία χοντρή αλυσίδα σαν αυτές που χρησιμοποιούν για τις άγκυρες των κότερων. Όπως αφηγείται στο βιβλίο του, τον υποχρέωσαν να φορέσει μαύρα ρούχα και κόκκινες χνουδωτές παντόφλες. Μόνη του συντροφιά, ένας παλιός καναπές και μία τηλεόραση που έπιανε ένα κανάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, η στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ ήταν όταν τον άφησαν ελεύθερο, τη νύχτα της 19ης Ιανουαρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης