Όχι… δε μιλάμε για κάποιο άθλημα στίβου, ούτε για διάδρομο όπου απογειώνονται και προσγειώνονται αεροπλάνα.

Αναφερόμαστε σε έναν πραγματικό διάδρομο, κυλιόμενο, σαν αυτούς που συναντάμε στα αεροδρόμια, σε πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα και στο ΜΕΤΡΟ. Εξυπηρετούν, συνήθως, πολύ κόσμο που πρέπει να καλύψει φορτωμένος με ψώνια ή βαλίτσες μεγάλες αποστάσεις, αλλά και άτομα με κινητικά προβλήματα και ηλικιωμένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και τρία χρόνια, έχει κατασκευαστεί σε έναν ανηφορικό δρόμο της Λαμίας, ένας κυλιόμενος διάδρομος που ακόμη και οι ίδιοι κάτοικοι της περιοχής αναρωτιούνται για ποιο λόγο τοποθετήθηκε εκεί και πού εξυπηρετεί…

Ο Δήμος Λαμίας κατασκεύασε αυτό το… σουρεαλιστικής έμπνευσης κατασκεύασμα που τελικά δε χρησιμεύει πουθενά, εκτός από την… ανάδειξη έργων τέχνης με πολύ βαθιά νοήματα… τόσο βαθιά που χάνεται μέσα σε αυτά η ουσία της κατασκευής τους.

Οι φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε, καταδεικνύουν τη μεγαλοπρέπεια ενός σπουδαίου μνημείου, που δυστυχώς έχει ένα πραγματικό και πρακτικό πρόβλημα. Δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε τους ηλικιωμένους αλλά ούτε τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι εννοούμε; Πριν από το διάδρομο υπάρχουν έξι σκαλοπάτια… ναι καλά διαβάσατε, σκαλοπάτια!

Και αν δε μας πιστεύετε, ορίστε και οι φωτογραφίες:

Αξιοπερίεργο είναι γιατί εδώ και τρία χρόνια κανείς δεν έχει ασχοληθεί για τη σωστή ανάπλαση του έργου; Ποιοι το ανέλαβαν και για ποιο λόγο δεν κατασκευάστηκε σωστά;

Μήπως είναι άραγε… άλλο ένα κατασκευαστικό επίτευγμα της Ελλάδας του 2010;

Η zougla.gr μίλησε με το δήμαρχο, κ. Κοτρονιά, ο οποίος απέφυγε να απαντήσει επαρκώς σε επίμονες ερωτήσεις, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα «πιλοτικό πρόγραμμα».

Οι «πειραματισμοί» όμως του δημάρχου, όπως ο ίδιος ομολογεί, στοίχισαν στους δημότες της Λαμίας 60.000 – 100.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα δόθηκαν σε κατασκευαστή για να εγκατασταθεί ένας ηλεκτρικός κυλιόμενος διάδρομος στη μέση του πουθενά, χωρίς να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αναπήρους.

O δήμαρχος παραδέχεται πως έγιναν κατασκευαστικά λάθη και πως και οι ίδιοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το συγκεκριμένο έργο.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε στους αναγνώστες…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης