Ο πρώην δήμαρχος Φιλιατών καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, 12:39
Ο πρώην δήμαρχος Φιλιατών καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη

Την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων, του πρώην δημάρχου Μηνά Ντουμάζιου και της τότε ταμία του δήμου, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης του 1,7 εκατ. ευρώ από το ταμείο του Δήμου Φιλιατών, αποφάσισε το πρωί της Παρασκευής το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κέρκυρας. 

Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και της απιστίας στην υπηρεσία, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με όφελος άνω των 150.000 ευρώ. 

Οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι 18 χρόνια κάθειρξη για τον πρώην δήμαρχο και 9 έτη κάθειρξης για την πρώην ταμία. 

Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και ζήτησαν αυτή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. 

Μάλιστα, ο πρώην δήμαρχος προσκόμισε και ιατρικά πιστοποιητικά που βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι τέτοια που δεν μπορεί να προφυλακιστεί. 

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και επιδίκασε ποσό εγγύησης 30.000 ευρώ για τον πρώην δήμαρχο και 20.000 για την πρώην ταμία, η οποία όμως δεν είχε να καταβάλει το ποσό και παραμένει κρατούμενη. 

Η δίκη αυτή αφορούσε στο ταμειακό έλλειμμα του 1,7 εκατ. ευρώ που έχει ήδη καταλογιστεί από το συνολικό ταμειακό έλλειμμα των 4,6 εκατ. του Δήμου Φιλιατών. 

Τα υπόλοιπα, 2,9 εκατ. ευρώ, δεν έχουν μέχρι σήμερα, 10 χρόνια μετά τη λήξη της θητείας του πρώην δημάρχου και οκτώ από την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών, καταλογιστεί.

Πηγή: thespro.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, 12:44