Δέος προκάλεσαν στους συγκεντρωμένους πολίτες στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, τα αεροσκάφος F-16 Ζευς και Spitfire, τα οποία πραγματοποίησαν επιδείξεις κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Ο επισμηναγός και πιλότος του Ζευς, Γιακουμής Χριστόδουλος, με περισσότερες από 1.600 ώρες πτήσης, εντυπωσίασε με τους ελιγμούς του, επιδεικνύοντας τις δυνατότητες των κινητήρων του F-16 και σκίζοντας τους αιθέρες. Μετά το πέρας των επιδείξεων απέσπασε δυνατά χειροκροτήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Ο επισμηναγός πριν την επιστροφή του με το F-16 στη Λάρισα αφιέρωσε την επίδειξη στους πεσόντες της πολεμικής αεροπορίας, τους άντρες και τις γυναίκες, που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκ μέρους της πολεμικής αεροπορίας θέλουμε να αφιερώσουμε αυτή την επίδειξη σε όλους όσοι έχουν δώσει τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας», ακούστηκε από τα μεγάφωνα.

Ο πιλότος έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από τους στίχους του ποιήματος «Θερμοπύλες» του Κωνσταντίνου Καβάφη, λέγοντας: «Είμαστε και θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια με την γενιά του 1940. Τιμή σε εκείνους όπου στη ζωή τους όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Χρόνια πολλά Ελλάδα χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη».

Σημειώνεται πως τον ουρανό της Θεσσαλονίκης διέσχισαν όλοι οι τύποι μαχητικών της πολεμικής αεροπορίας, εντυπωσιάζοντας τους πολίτες που βρέθηκαν σύσσωμοι στην παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Πηγή: Thesstoday

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης