Έκλεισε η ανάκριση για την εξαγορά της εταιρείας «Γερμανός» από την COSMOTE ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, το Φεβρουάριου του 2006 , χωρίς να προκύψει κανένα στοιχείο σε βάρος των 18 κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Ο 20ος τακτικός ανακριτής ολοκλήρωσε το έργο της ανάκρισης αποστέλλοντας τυπικές κλήσεις στους κατηγορουμένους, μετά τις πραγματογνωμοσύνες που διενεργήθηκαν και έδειξαν ότι δεν υπέστη καμία ζημία η θυγατρική του ΟΤΕ από την εξαγορά της εταιρείας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους στην υπόθεση αυτή για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος ήταν ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της CΟΣΜΟΤΕ, Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, και ο επικεφαλής της εταιρείας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», Παναγιώτης Γερμανός.

Οι κατηγορίες αφορούσαν τις πράξεις της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χειραγώγησης τιμών μετοχών. Αυτό κυρίως που αξιολογήθηκε από τον ανακριτή ήταν οι πραγματογνωμοσύνες που είχαν διαταχθεί για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε ζημία από την εξαγορά.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τις πραγματογνωμοσύνες το τίμημα που καταβλήθηκε ήταν εύλογο και η εξαγορά της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» από την COSMOTE της έδωσε δυναμική ώστε να κυριαρχήσει στην αγορά των τηλεπικοινωνιών. Παράλληλα, οδήγησε σε αύξηση του μεριδίου της στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας όπου το ποσοστό, όπως σημειώνεται, αυξήθηκε από το 37% στο 44%. Μετά λοιπόν τις πραγματογνωμοσύνες αλλά και την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου ότι δεν υπήρξε «χειραγώγηση τιμών μετοχών», δεν απέμεναν και πολλά περιθώρια στον ανακριτή ο οποίος έκρινε ότι δεν προέκυψαν ικανές ενδείξεις να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες και να παραπεμφθούν οι εμπλεκόμενοι σε δίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση αυτή είχε καταγγελθεί ως σκανδαλώδης από το ΠΑΣΟΚ με μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί από 17 βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι κατήγγειλαν προνομιακή πληροφόρηση κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης