Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε χθες στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, ο 10χρονος Κύπριος, ο οποίος ενώ κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή της Μεγίστης του Καστελόριζου, τραυματίστηκε από ένα διερχόμενο επαγγελματικό ταχύπλοο σκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, ο 10χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και το πρωί θα μεταφερθεί, με αεροπλάνο, τύπου C5, της μονάδας αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, για περαιτέρω νοσηλεία.

Ο τραυματισμός του 10χρονου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άτυχο παιδί κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή Αγ. Γεωργίου της Μεγίστης του Καστελόριζου, μόλις 20 μέτρα από την ακτή.

Το διερχόμενο ταχύπλοο σκάφος «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ», στο οποίο επέβαινε ο 73χρονος χειριστής και ακόμη δύο άτομα, τραυμάτισε-κατά τα πέρασμά του τον 10χρονο.

Άμεσα ο 73χρονος χειριστής του σκάφους, με τη βοήθεια των δύο συνεπιβατών του και του κηδεμόνα του 10χρονου, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο, ανέσυραν το παιδί και το μετέφεραν στο λιμάνι της Μεγίστης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο 10χρονος διακομίστηκε στο τοπικό Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και εξάρθρωση ωμοπλάτης.

Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, κρίθηκε αναγκαία η αεροδιακομιδή του, με ελικόπτερο super puma, στο Γ.Ν.Ν. Ρόδου, όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι.

Συνελήφθη ο χειριστής του σκάφους

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών διέταξε τη σύλληψη του 73χρονου χειριστή και το σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος του, κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

(Χάρτης της περιοχής)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης