Παγκόσμια ιατρική πρωτιά: 67χρονη από τον Αμπελώνα Λάρισας γέννησε το εγγόνι της

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016, 18:02
Παγκόσμια ιατρική πρωτιά: 67χρονη από τον Αμπελώνα Λάρισας γέννησε το εγγόνι της
Μία νέα σελίδα στην ιστορία της εξωσωματικής γονιμοποίησης και της παρένθετης μητρότητας γράφτηκε πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα, χάρη στην ιατρική ομάδα της «Γένεσις Αθηνών». 

Η 67χρονη Αναστασία Όντου από τον Αμπελώνα Λάρισας γέννησε το εγγόνι της ως παρένθετη μητέρα καθώς η κόρη της, Κωνσταντίνα, αδυνατούσε λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Η κυοφόρος είναι σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία η μεγαλύτερη σε ηλικία παρένθετη μητέρα και παράλληλα γιαγιά μωρού στον κόσμο, για το συγκεκριμένο νόσημα της κόρης.

Η διαδικασία διεξήχθη από τον Δρ. Κωνσταντίνο Πάντο, Διευθυντή της «Γένεσις Αθηνών» και την ομάδα του Ο τοκετός πραγματοποιήθηκε στη Μαιευτική Γυναικολογική «Γαία» του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, υπό την επίβλεψη ομάδας γιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων. Η εξωσωματική γονιμοποίηση και η εμβρυομεταφορά πραγματοποιήθηκε μετά από άδεια που χορηγήθηκε από την αρμόδια δικαστική Αρχή.

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, η κα. Όντου έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 1,020 kg στην 31η εβδομάδα. Γεννήσσασα και βρέφος χαίρουν άκρας υγείας.

O Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ,ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε σχετικά: «To σημαντικό αυτό ιατρικό επίτευγμα αναδεικνύει το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των Ελλήνων γιατρών, οι οποίοι πρωτοπορούν παγκοσμίως. Ειδικά στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, η χώρα μας έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική καθώς πολλά ζευγάρια από όλο τον κόσμο έγιναν γονείς με τη βοήθεια των Ελλήνων επιστημόνων. Η αξιόλογη αυτή δυναμική πρέπει να αξιοποιηθεί στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού που αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία. Θα ήθελα να συγχαρώ την ιατρική ομάδα του κ. Πάντου που έδωσε τη δυνατότητα σε μία ακόμα γυναίκα να πραγματοποιήσει το όνειρό της να γίνει μητέρα.»

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Πάντος, Διευθυντής της ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών, υπογράμμισε: «Για εμάς, αυτό το περιστατικό ήταν μία ακόμη μεγάλη επιστημονική πρόκληση και ένα ακόμη σύνορο που θέλαμε να ξεπεράσουμε. Μοναδικές επιτυχίες όπως αυτή που σας παρουσιάσαμε σήμερα αποτελούν άλλωστε και το λόγο που η Ελλάδα έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να αποτελεί την αφετηρία του ονείρου για πολλά υπογόνιμα ζευγάρια από κάθε γωνιά της Γης».

Τα πλάνα  που ακολουθούν παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία» μέσα από τη συχνότητα του Astra TV:

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016, 19:15