Παραπέμπονται 32 για τις μίζες των υποβρυχίων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014, 15:32


Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας δείχνει ο εισαγγελικός λειτουργός σε 32 εκ των συνολικά 34 κατηγορουμένων στην υπόθεση με τις μίζες από την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων.

Ο αντεισαγγελέας εφετών Ευστάθιος Βεργώνης, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητεί να παραπεμφθούν στρατιωτικοί και γνωστά επιχειρηματικά ονόματα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, πλην δύο προσώπων: τη σύζυγο του εκπροσώπου της εταιρείας ATLAS κ. Π. Ευσταθίου και τον δικηγόρο κ. Γ. Αγουρίδη.

Τον τελικό λόγο, πάντως, θα έχει το Συμβούλιο Εφετών που θα αξιολογήσει την εισαγγελική πρόταση που υποβλήθηκε σήμερα.

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας δείχνει ο εισαγγελέας σε 32 εκ των συνολικά 34 κατηγορουμένων στην υπόθεση με τις μίζεςΣύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βεργώνης ζητεί να δικαστούν για τις «χρυσές» μίζες που διακινήθηκαν στην υπόθεση των υποβρυχίων, μεταξύ άλλων ηχηρών ονομάτων, ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο Ελληνοελβετός επίσης τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, οι πάλαι ποτέ στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος και Παύλος Νικολαΐδης, γνωστοί επιχειρηματίες, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού Αντώνης Χάγιας καθώς και ο Γιάννης Νικολάου, συνδεόμενος άρρηκτα με την πλευρά των Γερμανών και εμπλεκόμενος στη διακίνηση του μαύρου χρήματος.Να σημειωθεί ότι καταζητούνται ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ και ο Φάνης Λυγινός, καθώς έχουν εκδοθεί σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Διαβάστε επίσης:

Mιχαηλίδης για Ζήγρα: Είναι λαμόγιο, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014, 18:08

Άκης: Έχεις τρελαθεί-Ζήγρας: είσαι εγκληματίας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014, 12:05

Γερμανοί "λάδωναν" έλληνες πολιτικούς, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014, 18:40

Νέος κύκλος απολογιών για τα εξοπλιστικά
, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014, 18:06

Στις 14 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τις «χρυσές μίζες», Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014, 12:13

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014, 16:11