Πατούλης : Να σταματήσει να κρύβεται ο Σκουρλέτης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017, 17:54
Πατούλης : Να σταματήσει να κρύβεται ο Σκουρλέτης
«Η μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης και η αλλαγή του Καλλικράτη είναι εθνική υπόθεση και δεν μπορεί να χωρέσει στα «κομματικά καλούπια» που επιχειρεί να τη βάλει ο κ. Σκουρλέτης. Η σημερινή του παρουσία στη Βουλή απέδειξε αυτά που λέμε όλο αυτό το διάστημα, ότι το μόνο που ενδιαφέρει τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών είναι η απλή αναλογική», τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών από το βήμα της Βουλής.

«Για την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της λειτουργικής αυτοτέλειας και της οικονομικής ανεξαρτησίας των Δήμων, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών. Κι όχι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος που εξυπηρετεί αποκλειστικά μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Η ΚΕΔΕ. καλεί τον κ. Υπουργό να σταματήσει να κρύβεται και να δημοσιοποιήσει επιτέλους τις τελικές θέσεις της Κυβέρνησης, για τη μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης.

Για μια ακόμη φορά τον προκαλώ σε δημόσιο debate, στην κρατική τηλεόραση», αναφέρει ο κ. Πατούλης.

Απάντηση και στον Κ. Πουλάκη

Επίσης με αφορμή τα όσα δήλωσε σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκης, ο οποίος χαρακτήρισε φαιδρότητα την πρόσκληση που απηύθυνα στον προϊστάμενο Υπουργό του κ. Π. Σκουρλέτη για δημόσιο debate για την αλλαγή του Καλλικράτη , ο κ. Πατούλης δήλωσε τα παρακάτω:

Στην αστική δημοκρατία δεν είναι ο δημόσιος διάλογος φαιδρότητα.

Φαιδρότητα είναι να είσαι κυβερνητικός υπάλληλος που αυξάνει με το έτσι θέλω το μισθό του σε περίοδο κρίσης, την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση που υπηρετεί, μειώνει μισθούς και συντάξεις .

Φαιδρότητα είναι να περιοδεύεις την Ελλάδα για να κάνεις δήθεν διάλογο, αλλά στην ουσία να συμπεριφέρεσαι σαν Μαυρογυαλούρος μοιράζοντας ψεύτικες υποσχέσεις και λεφτά των άλλων.

Ο κ. Πουλάκης θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τις εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, ανέργους και χαμηλόμισθους εργαζόμενους, γιατί σε περίοδο κρίσης αύξησε το μισθό που εισπράττει από τον «κρατικό κορβανά», την ίδια περίοδο που με αποφάσεις της κυβέρνησης που υπηρετεί μειώνονται μισθοί και συντάξεις, ενώ χιλιάδες νέοι επιστήμονες αναζητούν στην ξενιτιά ένα καλύτερο μέλλον.

Στο δημόσιο διάλογο για την αλλαγή του Καλλικράτη θα του ζητήσουμε να μας εξηγήσει και να δώσει σαφείς απαντήσεις γιατί η Κυβέρνηση αποσύνδεσε τους μισθούς των Γραμματέων των Υπουργείων από το μισθό των Δημάρχων και στη συνέχεια, με νέα απόφασή της, τους αύξησε κατακόρυφα.

Έχουν μεγαλύτερες ευθύνες οι Γραμματείς των υπουργείων από τους Δημάρχους ή έχουν μεγαλύτερες ανάγκες από τα εκατομμύρια Eλλήνων εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων που σήμερα τα βγάζουν δύσκολα πέρα;

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017, 17:54