Πέφτουν οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Μαΐου 2011, 19:25
Πέφτουν οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Κατά 8-10% φθηνότερα θα είναι από την Τετάρτη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί προϊόν σχετικής τροπολογίας στη βουλή, για την κατάργηση φόρων και δικαιωμάτων υπέρ τρίτων, που επιβάρυναν έως σήμερα την τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για επιβάτες και οχήματα.

Το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, έχει ήδη στείλει σχετική εγκύκλιο για το θέμα προς τις ακτοπλοϊκές ενώσεις και το ναυτικό επιμελητήριο.

Ήδη οι εταιρείες ATTICA GROUP, Aegean Speed Lines και HELLENIC SEAWAYS, ανακοίνωσαν ότι προχωρούν από αύριο σε μείωση των τιμών στα εισιτήρια.

Σημειώνεται ότι τις νέες μειωμένες τιμές στα εισιτήρια έχουν υποχρέωση να εφαρμόσουν όλες οι εταιρείες, ανεξάρτητα αν ορισμένες από αυτές, προχωρήσουν μετέπειτα σε αυξήσεις ναύλων, επικαλούμενες τις αυξημένες τιμές στο πετρέλαιο.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις στην τροπολογία, καταργείται το τέλος του ΚΑΕΟ (σσ ασφάλιση επιβατών και οχημάτων) που αποδιδόταν στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο προκειμένου να καλυφθούν κίνδυνοι από ναυτικά ατυχήματα και ανέρχοταν στο 6,5% χωρίς ΦΠΑ.

Επίσης, καταργούνται τα αχθοφορικά δικαιώματα (0,55-1,09 ευρώ ανάλογα με το λιμάνι) καθώς και το τέλος για διαφυγούσα εργασία φορτοεκφόρτωσης, που αφορά στα εισιτήρια για τα φορτηγά που πραγματοποιούν το ταξίδι Πειραιά - Κρήτη - Πειραιάς και ανέρχεται σε 4%-8%, ανάλογα το λιμάνι.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Μαΐου 2011, 19:28