Έκρηξη κάθε μορφής παραβατικότητας έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση, που βυθίζει στην ένδεια ολόκληρα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερη έξαρση παρουσιάζουν τα φαινόμενα απάτης, με επιτήδειους να χρησιμοποιούν κάθε δυνατό μέσο, για να αποσπάσουν χρήματα από αφελείς συμπολίτες μας, αδιαφορώντας για την οικονομική κατάστασή τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η απάτη εις βάρος ενός 93χρονου που κατήγγειλε η εγγονή του στη zougla.gr. Ένας ασυνείδητος, υποδυόμενος τον λογιστή του γιου του ηλικιωμένου, απέσπασε από το θύμα τις οικονομίες μίας ζωής, ύψους 20.000 ευρώ, και εξαφανίστηκε, οδηγώντας στην απελπισία ολόκληρη την οικογένεια.

Η καταγγελία

«Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010, γύρω στις 13:00, ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, ο παππούς μου 93 χρόνων, έπεσε θύμα απάτης. Ένας επιτήδειος, καλοντυμένος και ευγενικός, επικαλούμενος πως είναι ο λογιστής του θείου μου, έπεισε τον παππού πως ο γιος του έχει οφειλές στο Δημόσιο και πως πρέπει να πληρωθούν άμεσα, γιατί θα έχει σοβαρό πρόβλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η αναγνώστρια, ο 93χρονος, τρομοκρατημένος από τα προβλήματα που μπορούσε να αντιμετωπίσει ο γιος του από τη Δικαιοσύνη, πείστηκε από τον απατεώνα να δώσει και το τελευταίο του ευρώ.

«Για να μην αφήσει ο απατεώνας κανένα κενό στην καλοστημένη παγίδα του, κάνει ένα υποτιθέμενο τηλέφωνο στον θείο μου. Πεπεισμένος ο παππούς, μπαίνει σε ένα ξένο αμάξι, που οδηγεί ένας άγνωστος απατεώνας και τον οδηγεί στην Εθνική Τράπεζα στο Μεταξουργείο, επειδή τα χρήματα ήταν πολλά για να τα έχει σε απόθεμα η τράπεζα, τον πήγε και στην Εθνική του Συντάγματος, για να βγάλει και τα υπόλοιπα.

Μόλις πήρε τα 20.000 ευρώ στα χέρια του ο απατεώνας, έδωσε 20 ευρώ στον παππού μου -93 ετών- για να πάρει ταξί να γυρίσει σπίτι. Τότε άρχισε ο παππούς μου να καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά, πήρε τηλέφωνο τον θείο μου και ανακάλυψε πως τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια. Ευτυχώς που δεν έπαθε ανακοπή, όταν συνειδητοποίησε την απάτη, και τον χάσουμε γέρο άνθρωπο.

Τώρα ο δράστης χαίρεται τα χρήματα ενός συνταξιούχου που μάζευε με τόσο κόπο τόσα χρόνια για μία ώρα ανάγκης και που του τα πήρε σε μία τόσο δύσκολη στιγμή για όλους μας».

Όπως προσθέτει η καταγγέλλουσα, ουδείς από την οικογένεια περιμένει ότι τα χρήματα θα επιστραφούν, θέλουν, όμως, να δημοσιοποιηθεί η υπόθεση, ώστε να προειδοποιήσουν και άλλα υποψήφια θύματα.

Το συμβάν έγινε στην περιοχή του Λυκαβηττού, στην Αθήνα, αλλά παρόμοια περιστατικά έχουν καταγγελθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια, από την Κρήτη έως τη Β. Ελλάδα.

H αδελφή του πρωθυπουργού

Δεξιά  η γυναίκα που υποδυόταν την αδελφή του πρωθυπουργού, και αριστερά τοπική σύμβουλος Κηφισιάς και θύμα της απατεώνισσας. Στα θύματα των απατεώνων της κρίσης δεν ανήκουν μόνο αφελείς συμπολίτες μας αλλά ακόμη και πολιτικοί, όπως ορισμένοι υποψήφιοι των πρόσφατων εκλογών από τον συνδυασμό του Βασίλη Βάρσου στην Κηφισιά.
Ο υποψήφιος δήμαρχος, που είχε το χρίσμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τους παρουσίασε μια γυναίκα ως αδελφή του Γ. Παπανδρέου. Κολακευμένοι όλοι από τη γνωριμία, έσπευσαν να την εξυπηρετήσουν σε ό,τι ζητούσε, ακόμα και οικονομικά.

Σήμερα, κάποιοι από αυτούς «κλαίνε» τα λεφτά που της έδωσαν και στρέφονται μέσω μηνύσεων κατά της ευφάνταστης κυρίας, που έταζε θέσεις στο Δημόσιο και γνωριμία με τον πρωθυπουργό.
Όταν η απάτη αποκαλύφθηκε από την τηλεοπτική «Ζούγκλα», κάποιοι αναγνώρισαν τη «μαϊμού» αδελφή και κατήγγειλαν ότι πρόκειται για την ίδια γυναίκα που ζει στην Κέρκυρα και έχει εξαπατήσει και την πρώην υπουργό Άντζελα Γκερέκου, αλλά μέχρι σήμερα μένει ασύλληπτη από την αστυνομία, καθώς εις βάρος της δεν υπάρχει καμία μήνυση.

Ο χριστουγεννιάτικος τζίρος

Στην περίοδο των εορτών, οι απατεώνες αυξάνονται και αυτές τις ημέρες ετοιμάζονται να ξαναχτυπήσουν. Σε πολλές περιπτώσεις, εμφανίζονται ως εκπρόσωποι συλλόγων, πολιτικών ή και δημοσιογράφων που κάνουν έρανο, για να βοηθήσουν άπορες οικογένειες.

Τα Χριστούγεννα του 2009 έγιναν της μόδας τα τηλεφωνήματα από δημοσιογραφικά γραφεία, όπου οι απατεώνες εμφανίζονταν ως συνεργάτες γνωστών παρουσιαστών και ζητούσαν χρήματα από δημάρχους και ανυποψίαστους πολίτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης