«Επαναστατικό Αγώνα» ή «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» βλέπουν έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ πίσω από τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στα γραφεία της επενδυτικής τράπεζας JP Morgan, στο Κολωνάκι.

Tα γραφεία της JP Morgan Εν αναμονή της ανάληψης ευθύνης για το τρομοκρατικό χτύπημα, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται, προκειμένου να συλλεχθεί κάθε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ωρολογιακός μηχανισμός, που χαρακτηρίζεται περιορισμένης ισχύος, ήταν τοποθετημένος μέσα σε σακ βουαγιάζ, στην είσοδο των γραφείων της JP Morgan, που βρίσκονται στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Χάρητος 3.

Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη
Παραλίγο και νέα τραγωδία

Στις 19:14 το βράδυ, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, αναφέροντας ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στα γραφεία της JP Morgan και ότι η βόμβα επρόκειτο να εκραγεί σε 30 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και το χρονικό περιθώριο αρκούσε για την εκκένωση του κτιρίου, μία γυναίκα που εργαζόταν στον τρίτο όροφο δεν πρόλαβε να φύγει, με αποτέλεσμα να είναι παρούσα κατά την έκρηξη της βόμβας.

Το γεγονός, πάντως, ότι άγνωστοι δράστες χτύπησαν σε ένα από τα πλέον καλά φυλασσόμενα σημεία της πρωτεύουσας καταδεικνύει ότι είναι κάτι παραπάνω από αποφασισμένοι.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη στο Κολωνάκι, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010, 19:43.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης