Η Πύλος βρέθηκε για ακόμη μια χρονιά στο επίκεντρο όλου του κόσμου, τιμώντας και αναβιώνοντας ένα από τα ιστορικότερα γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδος. Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος γιόρτασε την 192η επέτειο της ιστορικής Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, σε ένα τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων μνήμης στις 18-20 Οκτωβρίου.

Τις φετινές εκδηλώσεις εορτασμού, παρακολουθήσαν περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες, ενώ τις εθιμοτυπικές εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία και τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους επίσης ο πρώην Πρωθυπουργός ,Αντώνης Σαμαράς, ο Βουλευτής Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, οι Βουλευτές Μεσσηνίας κ. Περικλής Μαντάς και κ. Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ,Παναγιώτης Νίκας και ο Δήμαρχος Πύλου –  Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας.

Ο ουρανός έλαμψε και η ιστορική ναυμαχία ζωντάνεψε ξανά 192 χρόνια μετά, με τη συμμετοχή 5 σπάνιων παραδοσιακών ιστιοφόρων, του Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών (ένα εκ των οποίων χρονολογείται πριν από το 1900) και τη βοήθεια ειδικών οπτικοακουστικών μέσων και πυροτεχνημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης