Την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή για την απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο, πριν από τέσσερα χρόνια, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στη Βίκυ Σταμάτη, καταδικάζοντάς την σε φυλάκιση ενός έτους, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από το συνήγορό της που προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο, χωρίς όμως επιτυχία, για την ανάγκη της να βρίσκεται δίπλα στο παιδί της, το οποίο είχε στερηθεί μέσα στη φυλακή.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελέας της έδρας όμως όχι μόνο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του συνηγόρου της, αλλά ζήτησε να της επιβληθεί  η μέγιστη ποινή φυλάκισης ενός έτους «όχι από εκδικητικότητα αλλά επειδή ταλαιπώρησε ένα ολόκληρο σύστημα», όπως είπε χαρακτηριστικά.   

Στην αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός ήταν ιδιαίτερα αυστηρή για τη συμπεριφορά και τη στάση που επέδειξε η Βίκυ Σταμάτη η οποία, όπως τόνισε, «μετέτρεψε μια υπηρεσία σε υπηρετικό προσωπικό».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα ήταν μάλιστα «ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο που  σχεδιάστηκε επιμελώς και εκτελέστηκε επιμελώς από την κυρία Σταμάτη» η οποία στην προσπάθειά της να κερδίσει την ελευθερία της δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τα ψυχολογικά προβλήματά της αλλά και πολλούς ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σαφώς επρόκειτο για μια μητέρα που στερήθηκε το παιδί της, πρόκειται για μια γυναίκα που ζούσε με πολυτέλεια και αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία της να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον όμως έκανε δύσκολη τη ζωή όσων εργαζομένων βρέθηκαν δίπλα της όπως κατέθεσαν σήμερα μάρτυρες ενώ παρέσυρε και ενέπλεξε και αλλά άτομα»,  είπε η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνοντας πως «όλα έγιναν για την κυρία Σταμάτη».

Η απόδραση όμως της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο, τον Απρίλιο του 2015, «στοίχισε» και στην πρώην εργαζόμενη του ιδρύματος που τη βοήθησε να υλοποιήσει το σχέδιο της  η οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή.

Αντίθετα, έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος των δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων που φρουρούσαν τη σύζυγό του Άκη Τσοχατζόπουλου και κατηγορούνταν για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους που οδήγησε στην απελευθέρωσή της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης