Ποινικές διώξεις για δύο κακουργήματα για την υπόθεση της υπεξαίρεσης κονδυλίων στη Διεύθυνση Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Υπάλληλος του δήμου φέρεται ως κύριος δράστης της υπεξαίρεσης. Τα χρήματα προορίζονταν για τις ασφαλιστικές εισφορές του δήμου στα ταμεία των εργαζομένων αλλά και για εξόφληση οφειλών προς τρίτους. Οι διώξεις στρέφονται και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρμόδια οικονομική επιθεωρήτρια του υπουργείου Οικονομικών, Αν. Τσεμπερά μετά από πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση, διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τα πρώτα στοιχεία του πορίσματος.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του φερόμενου ως δράστη της υπόθεσης, αποφασίστηκε να εκδοθεί διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Από την έρευνα της κ. Αν. Τσεμπερά, προκύπτει ότι η υπεξαίρεση κατά το χρονικό διάστημα 1998-2007 ξεπερνά το αστρονομικό ποσό των επτά εκατομμυρίων ευρώ, όπως φάνηκε από τα πλαστά παραστατικά που βρέθηκαν κατά την διάρκεια της έρευνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως η εξονυχιστική έρευνα της επιθεωρήτριας φέρεται να εμπλέκει στη υπόθεση τουλάχιστον 13 άτομα, ενώ κάποιοι εξ αυτών κατέθεσαν ήδη ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί χρονικά, ενώ δεν αποκλείεται να ασκηθούν συμπληρωματικές ποινικές διώξεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης