Με βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις είναι αντιμέτωποι ο Γιώργος Πετράκος και οι τρεις συγκατηγορούμενοι του οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του 17ου τακτικού ανακριτή.

Οι κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, μεταξύ άλλων, για πράξεις ένοπλης βίας, διακεκριμένης οπλοκατοχής και διακεκριμένης κλοπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία, προκειμένου οι συνήγοροί τους να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας.

Ο συνήγορος του Γ. Πετρακάκου, Σπύρος Φυτράκης μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος των κατηγορουμένων δήλωσε: «Απ’ ό,τι κατάλαβα η δικογραφία όπως εστάλη απο την αντιτρομοκρατική υπηρεσία δεν περιελάμβανε την επιβαρυντική περίσταση για τρομοκρατική οργάνωση. Άκουσα τώρα ότι έπρεπε να την περιλαμβάνει. Απο τα δεδομένα της δικογραφίας, κανένα σημείο δεν προκύπτει ότι έχουμε τρομοκρατική οργάνωση. Η προσωπική συμπεριφορά του καθενός δε στοιχειοθετεί το βαρύτατο αυτο έγκλημα».

Μάλιστα, ο κ. Φυτράκης άφησε να διαφανεί ποια θα ειναι η στάση της συντρόφου του βασικού πρωταγωνιστή στην υπόθεση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κανένα στοιχείο δεν έχει προστεθεί που να λέει ότι δύο όπλα σε μια ντουλάπα είχαν χρησιμοποιηθεί από την κοπέλα, ότι γνώριζε την ύπαρξή τους ή έκανε κάποια δραστηριότητα παραβατική. Το να κάνεις δυο παιδιά με κάποιον που έχει παραβατική συμπεριφορά δεν τυποποιείται σε κάποιο αδίκημα. Πάμε σε άλλες εποχές έτσι. Ελπίζω απο την ανάκριση να μην έχουμε προβλήματα με την κοπέλα και τα δυο ανήλικα παιδια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες και για σειρά πλημμεληματικών πράξεων μεταξύ των οποίων πλαστογραφία και υπόθαλψη εγκληματία.

Διαβάστε επίσης:

Η μεταγωγή του Γ. Πετρακάκου στο Εφετείο, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015, 13:27

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης