Υπό συνθήκες κινηματογραφικού θρίλερ έγινε την Πέμπτη το μεσημέρι η κηδεία του άτυχου 39χρονου πρώην ηχολήπτη της τηλεόρασης του 902, ο οποίος είχε βρεθεί γυμνός και άγρια σφαγμένος στην κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματος φίλου του, επί της οδού Φυλής 52 και Δεριγνί στο κέντρο της Αθήνας, στις 10.25 την προηγούμενη Κυριακή το βράδυ. Στην εξόδιο ακολουθία δεν παραβρέθηκαν μόνον οι συγγενείς του θύματος. Ανάμεσά τους ήταν και αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που παρακολουθούσαν την τελετή με διακριτικότητα. Ο δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος. Το φονικό χαρακτηρίστηκε ως έγκλημα πάθους. Το δόκανο ήταν καλά στημένο. Ο φονιάς όμως δεν πήγε στην κηδεία. Τον περίμεναν, αλλά τους έστησε.

Η Αστυνομία θεωρεί ως έναν από τους υπόπτους (ανάμεσα σε άλλα πρόσωπα που υποψιάζεται) για την ανθρωποκτονία, ένα νεαρό φίλο του, τον Νίκο. Τον ενοικιαστή του διαμερίσματος του πρώτου ορόφου. Εκεί που βρέθηκε το θύμα σφαγμένο. Δίπλα στο τραπέζι υπήρχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σκόρπια προφυλακτικά. Ο 39χρονος Ανδρέας Καλαμπούκας, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, έφερε πολλαπλά χτυπήματα από μαχαίρι στον αυχένα, το θώρακα και την κοιλιά. Αυτός που τον σκότωσε, ήταν παθιασμένος. Με όσα έγιναν ή όσα δεν πρόλαβαν να γίνουν. Και τον μισούσε. Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, το κίνητρο δεν ήταν η ληστεία. Αλλά το ερωτικό συναίσθημα. Ο Νίκος, ο φίλος που έμενε στον πρώτο όροφο, κατέθεσε δύο φορές στην Ασφάλεια. «Ο Ανδρέας έμενε κάτω από εμένα. Μερικές φορές όμως συγκατοικούσαμε. Με κοινή ζωή αλλά διαφορετική στέγη. Γι’ αυτό και βρέθηκε στην κρεβατοκάμαρά μου. Εγώ εργάζομαι στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ως κουρέας. Ο φίλος μου, παλιά ήταν ηχολήπτης στον 902 και το τελευταίο διάστημα δούλευε σε ένα μαγαζί στο Ίλιον. Υποψιάζομαι μήπως αυτός που τον σκότωσε, μπήκε για να τον κλέψει. Δεν αποκλείω και το σεξουαλικό έγκλημα. Πάντως εγώ ήμουν στη δουλειά μου και όταν μπήκα στο σπίτι και είδα το πτώμα, ειδοποίησα την Αστυνομία», φέρεται να έχει καταθέσει ο φίλος του θύματος στην Ασφάλεια. Μάλιστα, προβάλλει και άλλοθι, το οποίο εξετάζεται. Ο ίδιος δηλώνει την αθωότητά του. Θα φανεί από τις εξελίξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην πολύ περίεργη υπόθεση για την οποία η Αστυνομία έχει ανακοινώσει μόνο τρεις κουβέντες, έχει διεισδύσει και ιδιωτικός ερευνητής. Ο κ. Σωκράτης Στρατής. Από τους πιο παλιούς στην Αθήνα. Για ποιο λόγο, ποιοι τον εξουσιοδότησαν και τι γυρεύει σε δουλειά της Αστυνομίας, μόνο ο ίδιος το ξέρει. Μάλιστα, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, δε θέλησε να σχολιάσει το παραμικρό. Χωρίς όμως να διαψεύσει την εμπλοκή του. Αστυνομικοί σε κηδεία, ιδιωτικοί ερευνητές και μισόλογα σε ένα έγκλημα ερωτικού πάθους. Πολύ μυστήριο σε μια συνηθισμένη ιστορία από το αστυνομικό δελτίο.

Φωτογραφίες: Αλέκος Βουτσαράς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης